Zoeken
1905958.jpg

Bij veel van onze woningbouwprojecten maken we gebruik van het MorgenWonen concept van VolkerWessels. Niet voor niets is er al jaren binnen dit concept geïnvesteerd in het omzetten van complexe ontwikkel- en bouwtrajecten naar een helder proces. Door standaardisatie met ruimte voor variatie, bereiken we een versnelling op alle fronten. Wat soms zelfs betekent dat we een woning per dag realiseren

1730852.jpg

De woonvariaties van VolkerWessels

Het MorgenWonen concept stelt onze opdrachtgevers en onze eigen ontwikkelaars in staat om snel tot een dekkend en realiseerbaar plan te komen dat past bij gestelde stedenbouwkundige uitgangspunten. Want hoewel standaard, kunnen woningen binnen het MorgenWonen concept vele vormen aannemen. Met een snelle doorrekening wordt het mogelijk om een grote diversiteit te realiseren. Of dit nu alleen sociale woningbouw is in opdracht van een woningcorporatie of een combinatie van sociaal, middenhuur, vrije sector of goedkope koop, middeldure koop of koopwoningen in het hogere segment. De woonvariaties MorgenWonen, MorgenWonen Plus en MorgenWonen Hout zijn er voor grondgebonden woningen én voor appartementencomplexen tot 6 verdiepingen. De mate van industrialisering verschilt per variatie. Zo biedt MorgenWonen de ultieme mogelijkheid om totaal gestandaardiseerd, met meer vrijheid of geheel in hout te bouwen. Geschikt voor zowel binnenstedelijke ontwikkelingen als uitbreidingslocaties. Innovatief, divers, doordacht én duurzaam.

De meest duurzame oplossing

Uiteraard voldoen de woningen aan de geldende duurzaamheidseisen en zijn er aanvullende duurzaamheidsopties mogelijk. De woningen kunnen nul-op-de-meter gebouwd worden en worden indien gewenst voorzien van PV-installaties, een CO2-gestuurde warmteterugwin-drain (WTW) of een warmtepomp met warmte- en koudeopslag in de bodem. Door in de fabriek te produceren verminderen we ons afval op de bouwplaats en voorkomen we reisbewegingen. En we gaan graag nog een stap verder. Daarom kunnen we voor ieder project volledig automatisch een materialenpaspoort aanmaken dat in Madaster* ingeschreven wordt. Zo is voor ieder onderdeel inzichtelijk wat de milieubelasting en de mogelijkheid tot circulariteit is. Ook dit hoort wat ons betreft bij de toekomst van de bouw.

*Madaster is het Kadaster voor materialen en producten. In Madaster wordt data vastgelegd over alle materialen en producten die verwerkt zijn in een object, zoals een brug of gebouw.

MorgenWonen.jpg

Assemblage op de bouwplaats

MorgenWonen 100% uit de fabriek

MorgenWonen (100% uit de fabriek)

Deze kwaliteitswoningen worden zoveel mogelijk in optimale condities in de VolkerWessels fabrieken voorbereid. De woningen hebben standaard plattegronden maar binnen deze standaard hebben huurders of kopers de mogelijkheid om uit bepaalde opties te kiezen. Ze zijn standaard nul-op-de-meter en wekken meer energie op dan ze verbruiken. Wat het uiterlijk van de woningen betreft zijn er vele mogelijkheden en stijlen beschikbaar. Deze manier van bouwen is ook geschikt voor appartementen tot 6 verdiepingen. Door de hoge mate van standaardisering zijn de woningen snel leverbaar. We doen dit al sinds 2014. In Nederland zijn we de eerste die woningen en appartementen op deze wijze 100% in eigen beheer produceren. MorgenWonen staat daarmee garant voor de hoogste kwaliteit van industriële bouw. Zodra de woningen geheel of gedeeltelijk op de bouw arriveren, worden ze vervolgens in een aantal weken verder afgewerkt waarna ze sleutelklaar opgeleverd kunnen worden.

220336.jpg

Gebruik van prefab elementen

bij MorgenWonen Plus

MorgenWonen Plus

Als het bestemmingsplan of de uitvraag maatwerk nodig heeft, biedt het MorgenWonen Plus concept meer ontwerpvrijheid. Denk hierbij aan de indeling, afwerking, duurzaamheidsmogelijkheden en stedenbouwkundige wensen en eisen. Wat in de fabriek gefabriceerd kan worden, gebeurt daar, alles wat maatwerk is, gebeurt op locatie. MorgenWonen Plus is geschikt voor appartementen en grondgebonden woningen.

van Oostsanenkade Alkmaar (c) Kees Hummel Fotografie (2).jpg

Modulaire woningen

bij MorgenWonen Hout

MorgenWonen Hout

Met MorgenWonen Hout stimuleren we om meer te bouwen in hout, want de voordelen van hout zijn eindeloos. Hout ademt, leeft, voelt warm aan en geeft daardoor ongekend wooncomfort. En hout is het enige bouwmateriaal dat groeit en CO2 uit de lucht haalt. Daarom bouwt VolkerWessels met MorgenWonen Hout de meest duurzame houten appartementen en woningen van Nederland. Ook deze woningen worden in de fabriek gefabriceerd. In de vervolgstappen worden de voorzieningen, zoals elektra, installaties, vloerlagen en binnendeuren, ingebouwd én worden de woningen voorzien van dakbedekking. We maken gebruik van hout uit duurzaam beheerde productie en compenseren wat we gebruiken voor de bouw. Zo houden we het systeem in balans. De woningen zijn volledig circulair, demontabel en herbruikbaar. Een flexibele oplossing voor huidige en toekomstige woonbehoeftes.

 • Ja_10.jpg
  Project

  De Bres

  90 appartementen
  Leidschendam
 • Eilandwonen AI
  Project

  Eilandwonen

  10 twee-onder-een-kapwoningen en 24 kadewoningen
  Gouda
 • Geelvinck impressie
  Project

  De Geelvinck

  28 duurzame eengezinswoningen en 44 moderne appartementen
  Heemskerk