Zoeken
2289954.jpg

Valley

Appartementen, commerciële ruimte en parkeergarage.

Bouwcombinatie

Boele logo BC.png
G&S Bouw logo BC.png

Bouwcombinatie Valley Amsterdam (Boele & van Eesteren | G&S Bouw) heeft in november 2021 de bouw van Valley op de Amsterdamse Zuidas afgerond. Valley is opdracht van EDGE Technologies gerealiseerd naar een ontwerp van MVRDV. Het innovatieve en duurzame complex heeft een oppervlakte van circa 75.000 m2.

2289824.jpg

Een nieuw icoon

Met Valley is de Zuidas een opvallend gebouw met gedurfde en eigenzinnige architectuur rijker. Het voorziet in de wens om dit gedeelte van Amsterdam door te ontwikkelen naar een gemengd gebied met wonen, werken en voorzieningen. Het parkeren van auto’s vindt plaats in een 3-laagse ondergrondse parkeerkelder, deze biedt plaats aan 375 auto’s en 1.850 fietsparkeerplekken.

Vanaf de begane grond tot en met de 7e verdieping bevinden zich de kantoren, ruimte voor cultuur, retail, horeca en de toegang tot de woontorens. Vanaf de 8e verdieping beginnen de woonlagen. In totaal omvat Valley 200 woningen. De 3 torens hebben een hoogte van respectievelijk 103 meter, 80 meter en 70 meter.

Groene vallei op de Zuidas

Opvallend voor het ontwerp is het geïntegreerde groen en de natuurstenen afwerking. Tezamen zorgt dit voor het beeld van een groene vallei. Dit gevoel wordt nog eens versterkt door de binnentuin. De binnentuin bevindt zich op de onderste bouwlagen en is door middel van trappen aan elkaar verbonden. Ook hier is, net als in de gevel, gebruik gemaakt van geïntegreerd groen en natuursteen in de afwerking.

Valley is gelegen in het hart van de Amsterdamse Zuidas. De locatie heeft een internationaal karakter wegens de vele vestigingen van internationale en nationale organisaties. Daarnaast liggen zowel luchthaven Schiphol als de binnenstad van Amsterdam op een steenworp afstand.

BC Valley Amsterdam is in augustus 2017 gestart met de realisatie van Valley. De bouw is in november 2021 afgerond.

Op de hoogte blijven van project updates? Ontvang onze nieuws alerts in je mailbox!