Zoeken
1853119.jpg

Gemeentehuis Westland

Gemeentehuis

Boele & van Eesteren heeft als onderdeel van consortium De Groene Schakel het nieuwe gemeentehuis Westland gerealiseerd.

Twee gebouwen

De DBFMO opdracht voor het consortium bestond uit het realiseren van twee gebouwen: een publieks- en bestuurscentrum en een kantoorgebouw voor de medewerkers van Westland. Het publieks- en bestuurscentrum staat aan de Verdilaan in Naaldwijk. Ruim 750 meter verderop aan de Tiendweg staat het kantoorgebouw van de gemeente Westland. De nieuwe gemeentelijke huisvesting is duurzaam en streeft ernaar de kwaliteit en efficiency van de dienstverlening te vergroten.

DBFMO

Bij de aanbesteding is ingezet op een integrale aanbesteding op basis van een Design, Build, Finance, Maintain & Operate (DBFMO) contract. Dit houdt in dat in De Groene Schakel ontwerp, bouw, financiering, onderhoud en dienstverlening toegekend heeft gekregen voor een duur van 25 jaar. 

Transparant en representatief

Architectenbureau cepezed heeft voor het ontwerp de metafoor van de kas gebruikt, wat van buiten een aantrekkelijk, ingetogen straatbeeld geeft en waar van binnen kleur, leven en innovatieve ontwerpoplossingen tot uiting komen. De opzet van beide gebouwen is in de basis gelijk. Er wordt uitgegaan van een generiek systeem van kantoorbeuken die de diverse functies herbergen en qua hoofdopzet functioneel en efficiënt zijn opgebouwd.

20170703_T0A4834.jpg

Verdilaan

In het publieks- en bestuurscentrum aan de Verdilaan wordt de publieksbalie gehuisvest voor burgers en ondernemers. Daarnaast is dit het politieke hart van de gemeente waar de raadsvergaderingen en commissievergaderingen worden gehouden. Het gebouw heeft drie bouwlagen en is 5.280 m2 groot.

20170703_T0A4891.jpg

Laan van de Glazen Stad

Het gemeentekantoor voor medewerkers staat aan de Laan van de Glazen Stad. Dit is de nieuwe verbindingsweg tussen de Middel Broekweg en de woonwijk Hoogeland. Het gemeentekantoor is zakelijk van buiten en van binnen zeer uitnodigend en representatief. Dit gebouw is opgebouwd uit twee kantoorbeuken met daartussen een prachtig, hoog en licht atrium. Het gebouw heeft vier bouwlagen en een oppervlakte van 5.660 m2.

De Groene Schakel

Consortium De Groene Schakel bestaat uit Boele & van Eesteren, HOMIJ Technische Installaties, PCH Dienstengroep (allen VolkerWessels ondernemingen). Het ontwerp van de gebouwen is gemaakt door architectenbureau cepezed. Betrokken Westlandse bedrijven bij dit consortium zijn: Priva, Schwagermann en Elektravon. Overige adviseurs van het consortium zijn KondorWessels Projecten, Buro Lubbers, KVMC, Van Rossum Raadgevende Ingenieurs, Draaijer+Partners, cepezedinterieur, ArrangeGroup, Vijverborgh, Beeldenfabriek en VolkerWessels Vastgoedbeheer.

Op de hoogte blijven van project updates? Ontvang onze nieuws alerts in je mailbox!