Zoeken
1609961.jpg

900 Mahler

Residential Tower 900 Mahler, ontworpen door Inbo architecten, bestaat uit twee woontorens op één plint waardoor de woningen zo veel mogelijk profiteren van daglichttoetreding, uitzicht en maximale woonkwaliteit. Met New York als inspiratiebron, heeft het gebouw een gevel van bruine, gemêleerde baksteen, bovenin voorzien van de zo typisch New Yorks terugliggende torenbekroning, met op de begane grond een ruime open gevel en ruimtes met hoge plafonds voor winkels en horeca. 

De hoge woontoren telt 22 verdiepingen en de laagbouw 9 verdiepingen, in totaal zijn er 127 woningen en een commerciële plint van 1.100 m² gerealiseerd. In de top van het gebouw zijn 47 riante koopappartementen met grote terassen en uitzicht over de stad gelegen. De 127 luxe koop- en huurwoningen zijn verdeeld over een noord- en zuidtoren die met elkaar worden verbonden door een binnentuin. Ook het omliggende buitenterrein tussen Kavel 14 (Mahler 900) en Kavel 16 (Mahler 1000) is aangelegd door bouwcombinatie G&S Bouw | Boele vof.

Leefomgeving 900 Mahler

De Amsterdamse Zuidas stond vroeger bekend als het statige zakencentrum van Amsterdam. Inmiddels zijn er steeds meer woontorens bijgekomen en daar is het voorzieningenniveau op aangepast. In de directe omgeving is er een supermarkt, kinderopvang, een tandartspraktijk en zijn er diverse horecagelegenheden. Daarnaast ontstaat er nabij het station een compleet nieuw winkelgebied en is het centrum van Amsterdam gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer of via de Ring van Amsterdam.

Bouwmethodiek

De opgaande draagconstructie van de twee woontorens is uitgevoerd met in het werk gestorte kolommen en wanden. Het skelet van de woontorens is vanaf de 3e verdieping uitgevoerd in een tunnel gietbouw systeem. Aan de gevels zijn prefab betonnen balkons aangebracht en de buitengevels zijn afgewerkt met aluminium kozijnen welke zijn omsloten door metselwerk.

Op de hoogte blijven van project updates? Ontvang onze nieuws alerts in je mailbox!