Zoeken
27-21-11-04 3.jpg

The evolution of city life

Op de Amsterdamse Zuidas realiseert Bouwcombinatie Valley Amsterdam (Boele & van Eesteren | G&S Bouw) Valley Amsterdam. Een innovatief en duurzaam complex met een totale oppervlakte van circa 75.000 m2. Valley is zo uniek dat onze opdrachtgever EDGE Technologies heeft besloten om de diverse stadia van de realisatie vast te leggen in een documentaire. Directed by: Victor Vroegindeweij of Hazazah Film & Photography

Bekijk video

Valley - Delivery 2021

Valley markeert een keerpunt in de transformatie van de Amsterdamse Zuidas tot een bruisend en leefbaar stadsdeel. Ontworpen als stedelijke oase in samenwerking met de bekroonde architect Winy Maas (MVRDV) en de wereldberoemde landschapsarchitect Piet Oudolf, toont het project enerzijds de evolutie van het stadsleven en anderzijds hoe dichtbevolkte gebieden met hoogbouw toch menselijk en groen kunnen aanvoelen. Het gebouw zelf weerspiegelt het evenwicht tussen het stadse leven en de natuur. 

Bekijk video

Topping out of Valley

In bijgaande video van EDGE Technologies nemen Coen van Oostrom (CEO EDGE Technologies) en Architect Winy Maas (MVRDV) je mee in de ontwikkeling van het project:

Bekijk video

The Documentary - episode 4: The City

In dit vierde deel van de documentaire staat 'The City' centraal. Valley voorziet in de wens om dit gedeelte van Amsterdam door te ontwikkelen naar een gemengd gebied met wonen, werken en voorzieningen. En op een wel heel bijzondere wijze. 

Bekijk video

The Documentary - episode 3: The Workers

In dit derde deel van de documentaire staan 'The Workers' centraal. Een mooi inkijkje op de bouwplaats.

Bekijk video

The Documentary - episode 2: The Architect

Met Valley is de Zuidas een opvallend gebouw met gedurfde en eigenzinnige architectuur rijker. Opvallend voor het ontwerp is het geïntegreerde groen en de natuurstenen afwerking. Tezamen zorgt dit voor het beeld van een groene vallei. Dit gevoel wordt nog eens versterkt door de binnentuin. De binnentuin bevindt zich op de onderste bouwlagen en is door middel van trappen aan elkaar verbonden. Ook hier is, net als in de gevel, gebruik gemaakt van geïntegreerd groen en natuursteen in de afwerking. 

Bekijk video

The Documentary - episode 1: the Diver

Valley is zo uniek dat onze opdrachtgever EDGE Technologies heeft besloten om de diverse stadia van de realisatie vast te leggen in een documentaire. Wij zijn trots om deze eerste aflevering met jullie te kunnen delen!

Bekijk video

Teaser Valley - EDGE Technologies

Bouwcombinatie Valley Amsterdam (Boele & van Eesteren | G&S Bouw), is in augustus 2017 gestart met de realisatie van Valley op de Amsterdamse Zuidas. Valley wordt in opdracht van EDGE Technolgies gerealiseerd naar een ontwerp van MVRDV en wordt een innovatief en duurzaam gebouw met gemengde functies. Het totale complex kent een oppervlakte van circa 75.000 m2. Onderstaand een teaser.

Op de hoogte blijven van project updates? Ontvang onze nieuws alerts in je mailbox!