Zoeken
1x parkzijde .jpg

Spoorzone

118 zorgstudio's en 67 huurappartementen

In 2023 is Boele & van Eesteren begonnen met het bouwen van Spoorzone Delft. Een project in opdracht van Stichting Woonbron en Stichting zorginstellingen Pieter van Foreest. In totaal worden er 118 zorgstudio's en 67 huurappartementen gerealiseerd.

Één doel, twee opdrachtgevers

Bij dit project staat het bouwen van kwalitatieve en betaalbare woningen en zorg voor de verschillende doelgroepen centraal. Door dit gezamenlijke doel voor ogen te houden, kunnen we deze samenwerking ondanks de uitdagende marktomstandigheden nu gaan realiseren. 

1x kopblok.jpg
3x binnentuin achtergevels.jpg

Verdeling

Een ‘Kopblok’ met 118 zorgstudio’s wordt aan de Ireneboulevard gerealiseerd in opdracht van Pieter van Foreest. Verder worden aansluitend twee blokken voor Woonbron gerealiseerd; het zogenaamde Parkblok met 39 huurappartementen en het Grachtblok met 28 huurappartementen. De drie bouwdelen staan deels op een verdiepte parkeergarage met daarop een daktuin. De parkeergarage bevat parkeerplekken (voor auto's en fietsen) voor zowel Pieter van Foreest als voor Woonbron. Het project is een ontwerp van Atelier PUUUR en omvat circa 18.808 BVO m2. De verdere bouwkundige uitwerking wordt door Pieters Bouwkunde in opdracht van Atelier PUUUR verzorgd. Het constructief ontwerp wordt verzorgd door Pieters Bouwtechniek. 

Stichtingen

Pieter van Foreest biedt een breed, flexibel pakket aan services en diensten voor ouderen op het gebied van wonen, zorg, behandeling en welzijn in de regio Delft, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp en Westland. Woonbron is een woningcorporatie met 45.000 woningen en 4.000 overige vastgoedeenheden in Rotterdam, Delft, Dordrecht, Nissewaard en Zuidplas.

Op de hoogte blijven van project updates? Ontvang onze nieuws alerts in je mailbox!