Zoeken
2045018.jpg

Noordelijk Havenhoofd Scheveningen

Nieuwe werkgelegenheid, bedrijvigheid, horeca en recreatie

Het Noordelijke Havenhoofd wordt door herontwikkeld om ruimte te maken voor nieuwe werkgelegenheid, bedrijvigheid, horeca en recreatie in het gebied. Het plan wordt uitgewerkt door het Viscluster, met ondernemers uit het gebied, de gemeente Den Haag en VolkerWessels Vastgoed. De totale ontwikkeling omvat ca. 85.000 m2 bruto vloeroppervlakte nieuwbouw en een herinrichting van het openbaar gebied.

nieuwe bedrijvigheid

Er zal ruimte zijn voor nieuwe werkgelegenheid, nieuwe bedrijvigheid en ook nieuwe horeca en recreatie in het gebied. Hierdoor zal het noordelijk havenhoofd straks een aantrekkelijk anker zijn voor de visindustrie en de recreatie op de Boulevard. Daarbij staat “Scheveningen is Vis” centraal.

Deelplannen

De plannen worden gefaseerd uitgevoerd. In de zomer van 2018 is gestart met het vernieuwen van de riolering en de nuts leidingen. In het najaar van 2018 is gestart met de bouw van het Inntel hotel met 226 kamers op de kop van het havenhoofd, gevolgd door nieuwbouw voor de visindustrie (ca. 5500 m2) en diverse horeca. Gelijktijdig zal een grote parkeergarage met bijna 1000 parkeerplaatsen worden gerealiseerd onder het huidige duin. Na de bouw van de garage wordt het duin teruggeplaatst en wordt bovenop en grenzend aan de garage nieuwbouw voor sport, recreatie en horeca gebouwd. Ook komen hier een hostel en recreatie-appartementen. Het nieuwe duin wordt straks een mooie ontmoetingsplek met uitzicht over boulevard en strand.

181107 HFB_NHH Scheveningen_Render_Plankaart met contouren.jpg
AI NHH_Aerial plangebied_2017.jpg

Op de hoogte blijven van project updates? Ontvang onze nieuws alerts in je mailbox!