Zoeken
2275770.jpg

The Station House

140 appartementen

Bouwcombinatie

Logo Boele & van Eesteren
Du prie bouw & ontwikkeling logo

Bouwcombinatie Boele & van Eesteren/ du Prie Bouw & Ontwikkeling bv heeft The Station House aan de Schipholweg in Leiden gerealiseerd. De nieuwbouw van het plan met appartementen en een brandweerkazerne is in juli 2020 gestart en in augustus 2022 afgerond.

Het vijflaagse appartementengebouw omvat in totaal 140 huurappartementen verdeeld over vier bouwdelen. Op de begane grond bevinden zich een aantal appartementen, de entreevoorzieningen voor de bovenliggende woonlagen, bergingen voor de woningen en parkeervoorzieningen voor auto’s en fietsen. Tussen de bouwdelen bovenop de onderliggende voorzieningen zijn binnentuinen aangelegd, die deels als gemeenschappelijke buitenruimte voor de woningen dienen. Alle woningen beschikken daarnaast over een balkon of terras. De binnentuinen worden door middel van een glazen gevel die dient als geluidsscherm afgeschermd van het spoor en de Schipholweg.

Aan de zuidzijde heeft het gebouw vier bouwlagen en wordt een nieuwe brandweerkazerne gebouwd. De brandweerkazerne omslaat twee bouwlagen waarin onder andere een kantoor en kantine van de brandweer komen. Ook wordt er een remise gerealiseerd, van waaruit brandweervoertuigen met spoed kunnen uitrukken. Boven de kazerne liggen nog twee woonlagen. 

Terreininrichting en bereikbaarheid

Het omliggende terrein wordt ingevuld met groen en parkeergelegenheid zowel aan het noorden en op het voorterrein van de brandweerkazerne. Het bestaande plantsoen nabij de Oegstgeesterweg wordt beperkt uitgebreid, de bomen die hier staan blijven behouden. Het gebouw is bereikbaar via de bestaande toegangsweg met inrit van de Schipholweg. Naast het voorterrein van de brandweer wordt een tweede ontsluitingsweg aangelegd.

Op de hoogte blijven van project updates? Ontvang onze nieuws alerts in je mailbox!