Zoeken
IMG-20220426-WA0001.jpg

Film

Tijdens de bouw van Amare zijn zogeheten timelapse films gemonteerd. Hierin kunt u het verloop van de bouwwerkzaamheden zien.

Film juni 2017 - juli 2021

Benieuwd naar het eindresultaat? Bekijk onze video voor een impressie van de werkzaamheden van start bouw tot oplevering. 

Film juli - december 2019

Inmiddels is het gebouw wind- en waterdicht en verwarmd, waardoor we nu binnen volop met de afbouwwerkzaamheden bezig zijn. De theaterzaal krijgt steeds meer vorm door de podiumvloer die gemonteerd wordt, waarna de parketwerkzaamheden op de vloer kunnen worden uitgevoerd. In de concertzaal worden akoestische wandpanelen bevestigd en wordt er gestart met de tribuneopbouw.

Film januari - juni 2019

Inmiddels zijn de afbouwwerkzaamheden gestart in de ensemblezaal, zo wordt o.a. de theatertechniek aangebracht en zijn de eerste akoestische voorzieningen zichtbaar op het plafond. Ook in de concertzaal worden voorbereidingen getroffen voor de theatertechniek en akoestiek. Daarnaast zijn hier de installatiewerkzaamheden in volle gang. 

Film juli - december 2018

De contouren van het OCC zijn inmiddels goed te zien, gezien we aan elke zijde van het gebouw de kenmerkende gevelkolommen hebben geplaatst. Deze maand wordt nog een aantal elementen aan de kant van de Schedeldoekshaven neergezet. Eind december is de vloer van de ensemblezaal gestort en dat betekent dat we starten met de wanden. 

Film januari - juni 2018

Eind juni plaatsten we de eerste stalen vakwerkspanten in de theaterzaal. Deze spanten verbinden de zijwanden van de zaal met elkaar. Ze zijn gemonteerd boven het deel waar straks de tribunes zich bevinden. Het zwaarste spant weegt 37 ton. De volgende stap is het overkappen van de theaterzaal en we beginnen ook aan de toneeltoren. 

Film juni - december 2017

Tijdens de bouw van het OCC worden zogeheten timelapse films gemonteerd. Hierin kunt u het verloop van de bouwwerkzaamheden zien. De eerste video ziet u hier. 

Op de hoogte blijven van project updates? Ontvang onze nieuws alerts in je mailbox!