Zoeken
Ja_10.jpg

De Bres

90 appartementen

Boele & van Eesteren is in april 2024 gestart met de bouw van drie moderne wooncomplexen in Leidschendam, gelegen aan de Nieuwstraat en Venestraat. Dit project is in opdracht van de gerenommeerde woningcorporaties Vidomes en WoonInvest. Het project, bekend als De Bres, zal in totaal 90 appartementen huisvesten, variërend van twee-, drie- en vierkamerappartementen in zowel het sociale- als middenhuursegment.

Het ontwerp

De wooncomplexen bestaan uit vier bouwlagen met platte daken en galerijontsluitingen. Het opvallende ontwerp integreert de galerijen en trappenhuizen in de hoofdmassa, resulterend in een heldere en gestructureerde uitstraling. Elk van de drie blokken krijgt zijn eigen steenkleur, zodat het totale ensemble een gevarieerd beeld van drie verschillende gebouwen oplevert waarbij de lengte van de blokken visueel is opgedeeld. De terugliggende galerijen en de lichte stenen in de voorgevel dragen bij aan de visuele aantrekkingskracht, terwijl verticale metselkolommen en raampartijen bij de hoofdentrees de gevel een karakteristieke uitstraling geven. De woonkamers van de woningen zijn georiënteerd op het groen aan de zuidzijde en de woningentree is georiënteerd aan de straatzijde.

Bouwmethodiek

Voor alle drie de gebouwen wordt dezelfde bouwmethodiek gehanteerd. We gebruiken grond verdringende boorpalen voor de funderingen, die vervolgens worden gecombineerd met in het werk gestorte funderingen. De begane grondvloer bestaat uit geïsoleerde kanaalplaten. De wanden en vloeren worden opgetrokken uit prefabbeton casco, inclusief prefab wanden en kanaalplaatvloeren. De gevels worden afgewerkt met traditioneel metselwerk, en prefab balkons worden aan de vloeren gemonteerd.

Duurzaamheid

Project de Bres voldoet aan de laatste duurzaamheidseisen. De woningen worden uitstekend geïsoleerd en voorzien van zonnepanelen, warmtepompen, vloerverwarming, triple glas en een ventilatiesysteem met warmteterugwinning. De toepassing van metselwerk en kunststof kozijnen zorgt voor hoogwaardige en onderhoudsarme gevels. Alle ramen zijn uitgerust met draaikiepramen, waardoor bewoners gemakkelijk zelf glasbewassing kunnen uitvoeren. Ter plaatse van de doorgangen tussen de blokken worden hagen en hangplanten aangebracht. Met de mos sedum daken van de bergingen en de met Hedera begroeide hekwerken worden de bergingen geïntegreerd in het bestaande groen en dragen bij aan een groen en natuurlijk uiterlijk. Biodiversiteit wordt gestimuleerd door de installatie van vleermuiskasten, huismuskasten en gierzwaluwkasten.

Tijdlijn

 • 2022

  Start ontwikkeling

 • april 2024

  Inrichten bouwplaats

 • april 2024

  Bronnen boren

 • mei 2024

  Funderingswerkzaamheden

 • juli 2024

  Start casco

 • jan 2025

  Afbouw

 • eind 2025

  Opleveringen