Zoeken
1378155.jpg

GreenCalc+

GreenCalc+ kijkt naar de gebruikte materialen, de omgang met water en naar energie. GreenCalc+ werkt met een Milieu Index Gebouw (MIG) waarmee je de duurzaamheid bepaalt t.o.v. een referentie. De eis was om een MIG te behalen van minimaal 1000 (GreenCalc-label A+++). Om een dergelijke score binnen GreenCalc+ te behalen mogen alleen materialen worden toegepast met een beperkte milieubelasting.

Milieuwinst op energiegebied

Zo zijn door het gehele pand kunststof leidingen toegepast omdat deze beter zijn dan koperen leidingen. Tevens is de gehele draagconstructie zo rank en slank mogelijk uitgevoerd met pi-frames en kanaalplaatvloeren. Daarnaast is er uitsluitend FSC®-gecertificeerd hout toegepast. Om de gevel de door de architect gewenste uitstraling te kunnen meegeven is een zoektocht ontstaan naar het beste sandwichpaneel welke aan alle eisen voldoet. Uiteindelijk zijn 15 verschillende varianten doorgerekend en bekeken op alle aspecten en is in overleg met alle partijen een variant gekozen waar iedereen mee akkoord kon gaan. Deze variant bood tevens een winst van 9 punten ten opzichte van het uitgangspunt.

Op energiegebied is grote milieuwinst geboekt door het gebruik van duurzame energie uit de BIO-WKK. Deze warmte-krachtkoppeling op basis van bioline zorgt ervoor dat op jaarbasis geen stroom van het net benodigd is. Het waterverbruik is geminimaliseerd door het gebruik van waterloze urinoirs, 4 liter-spoelingen voor de toiletten en waterbesparende kranen en douches.

Op de hoogte blijven van project updates? Ontvang onze nieuws alerts in je mailbox!