Zoeken
2289470.jpg

De eilanden van Sion: Waterlelie

53 woningen

In het polderlandschap tussen Delft en Rijswijk zijn unieke wooneilanden gemaakt: De Eilanden van Sion. Boele & van Eesteren was verantwoordelijk voor de realisatie van twee van de eilanden; Zwaneneiland en Waterlelie.

2291124.jpg

Diverse eilanden

Ieder eiland heeft zijn eigen sfeer en verschilt in grootte, ligging en bebouwing. De twee-onder-een-kapwoningen, blokjes van maximaal vijf rijwoningen en de geschakelde herenhuizen hebben één ding gemeen: de woningen zijn gelegen aan het (open) water. 

De eilanden zijn onderdeel van de gebiedsontwikkeling RijswijkBuiten, een grote nieuwe woonwijk aan de zuidzijde van Rijswijk. 

Lees meer over RijswijkBuiten in ons visieboek

Eiland Waterlelie

Op het eiland Waterlelie zijn 53 waterwoningen gerealiseerd. Het betreft een zeer gevarieerd woningaanbod; het plan omvat zowel 5,70 meter brede rij- en hoekwoningen als 6 meter brede twee-onder-een-kapwoningen. Ook zijn de woningen zeer gevarieerd in uitvoering, materiaalgebruik en gevelbeeld. Daarnaast zijn alle woningen op de Eilanden van Sion zijn energiezuinig en standaard uitgerust met PV-panelen, een warmtepomp met boilervat en vloerverwarming, wat resulteert in een EPC van 0,0. 

Eiland Waterlelie is in twee fases gerealiseerd. De eerste 32 woningen, 22 rijwoningen en 10 twee-onder-een kapwoningen, zijn in de zomer van 2017 opgeleverd. De laatste 21 woningen van het eiland zijn eind datzelfde jaar overgedragen aan de nieuwe bewoners.