Zoeken
vlinderen.png

Betonstort en vlinderen keldervloer -3

vlinderen.png

Met deze brief informeren wij u over werkzaamheden die buiten de reguliere werktijden van 07.00 tot 19.00 uur op het bouwterrein van Valley Amsterdam aan de Beethovenstraat gaan plaatsvinden. Wij hebben hiervoor een ontheffing moeten aanvragen bij de gemeente en deze is inmiddels verleend.

Wat gaan we doen?

In de komende weken worden de keldervloeren in de 3 bouwkuipen afgewerkt. Op de ruwe vloer, die is ontstaan na het storten van het onderwaterbeton, wordt een nieuwe laag gestort die hierna dient te worden uitgevlakt. Als eerste wordt de -3 vloer in de noordelijke bouwkuip gerealiseerd. Vanwege de grootte hoeveelheid beton (3.300 m3), nodig om een goede waterdichte vloer te krijgen, duurt het storten ca. 24 uur. Aansluitend wordt de keldervloer machinaal uitgevlakt, ook wel vlinderen genoemd, dit kan doorlopen tot in de volgende nacht. Het afwerken van de vloer is afhankelijk van de mate waarin het beton aan de oppervlakte is uitgehard. Deze verharding is sterk afhankelijk van de weersomstandigheden en hierdoor is het erg lastig te bepalen wanneer de werkzaamheden zijn afgerond. Helaas is de overlast van geluid en verlichting van het werkgebied niet te voorkomen. Wij vragen uw begrip hiervoor.

Wanneer worden de werkzaamheden uitgevoerd?

De werkzaamheden duren ca. 2 etmalen en starten op woensdag 3 oktober om 10.00 uur en eindigen op vrijdag 5 oktober. Wij doen ons uiterste best de activiteiten zo snel mogelijk af te ronden, zodat de overlast beperkt blijft.

Planning

In de komende periode vinden ook de storts en afwerking van de -3 vloer van bouwkuip West en de -3 vloer van bouwkuip Zuid plaats. Wij proberen u zo tijdig mogelijk te informeren. Hier een overzicht van de huidige planning (data onder voorbehoud).

Geplande datum betonstort en vlinderen vloer:

  • -3 vloer bouwkuip noordzijde: 3 t/m 5 oktober
  • -3 vloer bouwkuip zuid: week van 5 november
  • -3 vloer bouwkuip west: week van 26 november

Contact

Heeft u de vragen of opmerkingen met betrekking tot de bouw van Valley, neem dan contact op met Bouwcombinatie Valley Amsterdam (communicatie@bcvalley.nl) of bel naar 070-414 4200.

De gemeente Amsterdam (Zuidas) is geen opdrachtgever van de bouw, maar heeft een coördinerende rol bij alle bouwwerkzaamheden in de Zuidas. Voor vragen of opmerkingen inzake projecten bij u in de buurt kunt u contact opnemen met:

Amsterdam Zuidas Informatiecentrum

0800 5065 (altijd bereikbaar)

contact@zuidas.nl

www.zuidas.nl

Wij vertrouwen erop u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben en danken u voor uw begrip.

Op de hoogte blijven van project updates? Ontvang onze nieuws alerts in je mailbox!