Zoeken
2276049.jpg

De Hooch

28 appartementen en parkeergarage

In het Amsterdamse Museumkwartier heeft Boele & van Eesteren De Hooch gerealiseerd, een ontwikkeling van Kondor Wessels Vastgoed en Steenvastgoed. De Hooch omvat 28 appartementen in het luxe segment en een tweelaagse ondergrondse parkeergarage. De sloop van de voormalige KPN centrale op de locatie is eveneens uitgevoerd onder verantwoordelijkheid van Boele & van Eesteren.

dehooch.jpg

tweezijdig georiënteerd

De Hooch, ontworpen door MVSA Architects, omvat 8 (woon)lagen en is tweezijdig georiënteerd; zowel op de Pieter de Hoochstraat als de Hobbemakade. De gevels en balkons zijn afgewerkt met Japanse keramische stroken, stalen balustrades en houten terrassen. De compositie en maatvoering van de gevels is afgeleid van de historische gevelcomposities in de omgeving en naastgelegen panden. De sloop van de voormalige KPN centrale is eind 2018 gestart en de bouw is aansluitend gestart. De bouw van De Hooch is in het eerste kwartaal van 2022 afgerond. 

Bouwen op een postzegel in de Amsterdamse binnenstad

Bouwen op een locatie als deze brengt de nodige uitdagingen met zich mee. Zo is omgevingsmanagement hier bijvoorbeeld essentieel. In deze film vertellen projectleider Jochen Bösel en hoofduitvoerder Martijn Koelman hoe we dat aanpakken. Daarnaast vertellen betrokkenen vanuit de gemeente Amsterdam en een aantal van onze buren hoe zij het bouwproces ervaren.

Een exclusief koperstraject

De woonwensen van de kopers van deze exclusieve appartementen zijn niet te vangen in de standaard optielijsten die wij als aannemer kennen. Daarom hebben we gekozen voor een andere aanpak. De kopers hebben bij aankoop van een appartement kunnen kiezen uit één van de vijf geselecteerde en gecontracteerde interieurarchitecten. Boele & van Eesteren is verantwoordelijk voor de ruwe afbouw van de appartementen, de fijne afbouw wordt gerealiseerd door de kopers in samenspraak met de interieurarchitecten en hun afbouwers. Vooraf hebben we met de interieurarchitecten en de betrokken partij en zoals de constructeur, installateurs en domotica leveranciers de spelregels vastgesteld. Binnen dit vastgestelde speelveld is eigenlijk alles maatwerk.