Projectwebsites

Nieuws


08 maart 2019

Wijzigingen data verwijderen damwanden

In de nieuwsbrief van 7 februari informeerden wij u omtrent het verwijderen van de damwanden. In verband met de beschikbaarheid van de stelling zijn de data waarop deze werkzaamheden worden uitgevoerd gewijzigd. In de huidige markt is materieel beperkt beschikbaar. Daarom hebben we ervoor gekozen om het verwijderen van de damwanden in deel noord, west en zuid achter elkaar uit te voeren zonder tussentijdse af- en aanvoer van de stelling.

Op maandag 25 maart starten we met het verwijderen van de damwanden rondom de bouwkuip in deel noord. Achtereenvolgend worden ook de damwanden aan deel west en zuid verwijderd. Het verwijderen van de damwand aan de delen noord, west en zuid duurt tot en met 12 april.


Daarnaast vindt in de week van 1 t/m 5 april de betonstort en het vlinderen van de begane grondvloer in bouwkuip Zuid plaats. Deze stort moet uitgevoerd worden voor het verwijderen van de damwand in deze bouwkuip.


Wat merkt u hiervan?

De damwanden worden getrokken door middel van een hoog frequent trilblok. Deze methode is noodzakelijk omdat de planken zeer vast in de grond zitten, hierdoor zijn trillingvrije methodes helaas niet mogelijk. Het verwijderen van de damwanden kan voor u dus geluids- en trillingshinder opleveren. Wij zullen ons uiterste best doen om de hinder te beperken. Het trekken van de damwanden gebeurt tijdens de normale werktijden van 7.00 tot 19.00 uur.


Verkeersmaatregelen op het fietspad langs de Beethovenstraat

Ten behoeve van de veiligheid wordt tijdens het verwijderen van de damwand aan de Beethovenstraat het fietspad aan de Oostzijde meermaals gestremd. Als de damwandplank eruit is getrokken moet deze worden neergelegd. Vanwege de lengte van de plank is het nodig om tijdens het neerleggen van een damwandplank het fietspad enkele minuten af te zetten. Het fietsverkeer kan tijdens de afzetting oversteken bij de kruising met de Gustav Mahlerlaan, de oversteekplaats ter hoogte van de A10 of kan wachten tot het fietspad weer wordt opengesteld. Verkeersregelaars zullen het fietsverkeer begeleiden. Het verwijderen van de damwand langs de Beethovenstraat vindt buiten de spits plaats in de periode van 25 maart t/m 12 april.


13 februari 2019

Wijziging startmoment verwijderen damwanden A10-zijde

In de vorige nieuwsbrief informeerden wij u omtrent het verwijderen van de damwanden. De uitvoering van de eerste fase van deze werkzaamheden stond gepland tussen 18 en 22 februari. Wegens een verandering in beschikbaarheid van de stelling waarmee de damwanden worden verwijderd, worden de werkzaamheden aan de A10-zijde verplaatst. De stelling wordt op woensdag 13 februari aangevoerd, waarna de werkzaamheden op donderdag 14 februari van start gaan. Het verwijderen van de damwanden aan de A10-zijde neemt circa 4 werkdagen in beslag. De uitvoering van de werkzaamheden in de volgende fase (deel Noord) staat gepland voor 4 t/m 15 maart.


07 februari 2019

Verwijderen damwanden

Graag informeren wij u over onze werkzaamheden voor de realisatie van het project Valley, gelegen aan de Beethovenstraat en grenzend aan het sportpark Goed Genoeg (AFC) en de A10.


Wat gaan we doen?

In de komende periode worden de damwanden rondom de bouwkuip verwijderd. De damwanden worden getrokken door middel van een hoog frequent trilblok. Deze methode is noodzakelijk omdat de planken zeer vast in de grond zitten, hierdoor zijn trillingvrije methodes helaas niet mogelijk. Het verwijderen van de damwanden kan voor u dus geluid- en trillinghinder opleveren. Wij zullen ons uiterste best doen om de hinder te beperken. Het trekken van de damwanden wordt tijdens de normale werktijden van 7.00 tot 19.00 uur gerealiseerd en uitgevoerd in vier fases.


Geplande fases

-         Tussen 18 t/m 22 februari         :           A10 zijde         

-         Tussen 4 t/m 15 maart               :           deel Noord      

-         Tussen 25 maart t/m 5 april     :           deel West        

-         Tussen 8 t/m 19 april                  :           deel Zuid         

De werkzaamheden aan de A10-zijde nemen circa 4 werkdagen in beslag. Het verwijderen van de damwand aan de delen noord, west en zuid duurt elk circa 6 werkdagen. De exacte data worden gecommuniceerd via de projectwebsite van Bouwcombinatie Valley Amsterdam: www.bcvalley.nl.


Verkeersmaatregelen op het fietspad langs de Beethovenstraat

Ten behoeve van de veiligheid wordt tijdens het verwijderen van de damwand aan de Beethovenstraat het fietspad aan de Oostzijde meermaals gestremd. Als de damwandplank eruit is getrokken moet deze worden neergelegd. Vanwege de lengte van de plank is het nodig om tijdens het neerleggen van een damwandplank het fietspad enkele minuten af te zetten. Het fietsverkeer kan tijdens de afzetting oversteken bij de kruising met de Gustav Mahlerlaan, de oversteekplaats ter hoogte van de A10 of kan wachten tot het fietspad weer wordt opengesteld. Verkeersregelaars zullen het fietsverkeer begeleiden. Het verwijderen van de damwand langs de Beethovenstraat vindt buiten de spits plaats in de volgende weken:

-        Tussen 4 t/m 8 maart               :           deel Noord

-        Tussen 25 t/m 29 maart           :           deel West

-        Tussen 8 t/m 12 april                :           deel Zuid


Updates en projectinformatie

Op de projectwebsite www.bcvalley.nl kunt u terecht voor meer informatie over de realisatie van het project. Via deze website wordt tijdens de realisatiefase ook een automatische nieuwsupdate verzorgd. U kunt zich aanmelden voor de nieuwsalert door uw e-mailadres in te dienen onderaan de pagina van de website en op de knop ‘Op de hoogte blijven’ te drukken. Let op! U moet uw aanmelding bevestigen via de aanmeldingsmail.


Contact

Heeft u de vragen of opmerkingen met betrekking tot de bouw van Valley, neem dan contact op met bouwcombinatie Valley Amsterdam (communicatie@bcvalley.nl) of bel naar 070-414 4200.

De gemeente Amsterdam (Zuidas) is geen opdrachtgever van de bouw, maar heeft een coördinerende rol bij alle bouwwerkzaamheden in de Zuidas. Voor vragen of opmerkingen inzake projecten bij u in de buurt kunt u contact opnemen met:

Amsterdam Zuidas Informatiecentrum

0800 5065 (altijd bereikbaar)

contact@zuidas.nl

www.zuidas.nl

 

Wij vertrouwen erop u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben en danken u voor uw begrip.

Downloads


terug omhoog

Blijf op de hoogte!

Ontvang het laatste nieuws over dit project: Valley

Vul een geldig e-mailadres in
Dit veld is verplicht