Projectwebsites

Nieuws


01 november 2019

Werkzaamheden oktober - november 2019

In deze update leest u welke activiteiten er de afgelopen weken zijn afgerond en welke werkzaamheden er de komende periode plaatsvinden op de bouwplaats van het project Valley Amsterdam. Het project omvat drie (woon)torens die worden gebouwd op een zogeheten ‘plintgebouw’ van 7 verdiepingen met daaronder een kelder (parkeergarage) van drie verdiepingen. In de basis vormt elke toren een bouwdeel: Noord, West en Zuid. Valley kan in drie fases worden verdeeld: de kelder/parkeergarage, het plintgebouw met ruimte voor kantoren, cultuur en horeca en de drie woontorens. Inmiddels is de eerste fase (kelder en parkeergarages) constructief afgerond en bevindt het project zich in de tweede fase (het plintgebouw).


Stand van zaken

De ruwbouw van het plintgebouw is in volle gang. De vlechters vlechten het wapeningsstaal voor de verdiepingen van de drie torens en de betontimmerlieden stort het beton en plaatsen de prefab elementen.

Op de noord- en zuidtoren is er gestart met de ruwbouw van de woningen. De kern van de noordtoren is inmiddels op de 12e verdieping en west- en zuidtoren zijn de kernen tot de 9e verdieping geklommen.

Daarnaast is er in de afgelopen weken gestart met het plaatsen van de glazen puien die samen de elementen gevel vormen. Op dit moment worden de gevelelementen van de tweede verdieping gemonteerd. Bovendien is er gestart met de montage van de zogenoemde ‘metal framing’ waarop straks de natuursteen gevelelementen worden gemonteerd.  


08 oktober 2019

Time lapse Valley Amsterdam – t/m Q3 2019

Op de Amsterdamse Zuidas realiseert Bouwcombinatie Valley Amsterdam (Boele & van Eesteren | G&S Bouw) in opdracht van EDGE Technologies het innovatieve en duurzame gebouw Valley. Valley krijgt een totale oppervlakte van circa 75.000 m2 waarin wonen, werken en recreëren samen komt. In de afgelopen periode is de bouw van de kelder en de parkeergarages constructief afgerond en momenteel is de ruwbouw van het plintgebouw in volle gang! Versneld zien wat we de afgelopen tijd allemaal hebben gerealiseerd op de bouwplaats van Valley Amsterdam? Bekijk dan onze nieuwe time lapse film!


30 augustus 2019

Werkzaamheden augustus - september 2019

In deze update leest u welke activiteiten er de afgelopen weken zijn afgerond en welke werkzaamheden er de komende periode plaatsvinden op de bouwplaats van het project Valley Amsterdam. Het project omvat drie (woon)torens die worden gebouwd op een zogeheten ‘plintgebouw’ van 7 verdiepingen met daaronder een kelder (parkeergarage) van drie verdiepingen. In de basis vormt elke toren een bouwdeel: Noord, West en Zuid.


Valley kan in drie fases worden verdeeld: de kelder/parkeergarage, het plintgebouw met ruimte voor kantoren, cultuur en horeca en de drie woontorens. Inmiddels is de eerste fase (kelder en parkeergarages) constructief afgerond en bevindt het project zich in de tweede fase (het plintgebouw).


Stand van zaken plintgebouw

Aan de noordzijde wordt momenteel de wapening gevlochten voor de vloer van de 5e verdieping. Eind augustus/ begin september kan het beton worden gestort. De kern van toren Noord is nu op de 7e verdieping.

Op de Zuid- en Westzijde wordt het beton gestort voor de vloer van de 4e verdieping. Om op deze hoogte te kunnen storten, zijn extra kranen geplaatst om de slangen van de betonpomp op hoogte te brengen. Wanneer de vloeren zijn gestort, zullen de wanden worden geplaatst. De wanden worden deels prefab aangevoerd en deels gestort met nat beton.


terug omhoog

Blijf op de hoogte!

Ontvang het laatste nieuws over dit project: Valley

Vul een geldig e-mailadres in
Dit veld is verplicht