icon-arrow-right


Projectwebsites

Nieuws


28 januari 2020

Werkzaamheden januari - februari 2020

In deze update leest u welke activiteiten er de afgelopen weken zijn afgerond en welke werkzaamheden er de komende periode plaatsvinden op de bouwplaats van het project Valley Amsterdam. Het project omvat drie (woon)torens die worden gebouwd op een zogeheten ‘plintgebouw’ van 7 verdiepingen met daaronder een kelder (parkeergarage) van drie verdiepingen. In de basis vormt elke toren een bouwdeel: Noord, West en Zuid. Valley kan in drie fases worden verdeeld: de kelder/parkeergarage, het plintgebouw met ruimte voor kantoren, cultuur en horeca en de drie woontorens.


Ruwbouw

Inmiddels zijn de eerste (de kelder/ parkeergarage) en tweede (het plintgebouw) fase constructief afgerond en staat de ruwbouw in het teken van fase 3, de woontorens. Het wapeningsstaal voor de vloeren en wanden wordt gevlochten, het beton wordt gestort, de leidingen en installaties worden gemonteerd en de prefabelementen worden geplaatst. Op een aantal plekken kraagt het gebouw dermate ver uit dat dit niet uit beton kan worden gemaakt. Voor deze uitstulpingen, ook wel de ‘specials’ genoemd, wordt een staalconstructie gemaakt die vervolgens aan de betonconstructie wordt gemonteerd.

De kernen van de noord- en westtoren zijn inmiddels geklommen tot de 15e/16e verdieping, de kern van de zuidtoren tot de 13e verdieping. Op toren noord wordt gewerkt aan de 12e verdiepingsvloer en op de andere twee torens aan de 10e verdiepingsvloer.


Gevel

Eind 2019 is gestart er gestart met het plaatsen van de glazen gevelpuien. Op dit moment worden deze puien op de 7e en 8e verdieping van de noordtoren gemonteerd. Daarnaast wordt momenteel de metal framing geplaatst zodat er binnenkort ook gestart kan worden met het plaatsen van de natuurstenen gevel.


26 november 2019

Valley the documentary - episode 1 'The Diver'

Op de Amsterdamse Zuidas realiseert Bouwcombinatie Valley Amsterdam (Boele & van Eesteren | G&S Bouw) Valley Amsterdam. Een innovatief en duurzaam complex met een totale oppervlakte van circa 75.000 m2. Valley is zo uniek dat onze opdrachtgever EDGE Technologies heeft besloten om de diverse stadia van de realisatie vast te leggen in een documentaire. Wij zijn trots om deze eerste aflevering met jullie te kunnen delen!

Directed by: Victor Vroegindeweij of Hazazah Film & Photography01 november 2019

Werkzaamheden oktober - november 2019

In deze update leest u welke activiteiten er de afgelopen weken zijn afgerond en welke werkzaamheden er de komende periode plaatsvinden op de bouwplaats van het project Valley Amsterdam. Het project omvat drie (woon)torens die worden gebouwd op een zogeheten ‘plintgebouw’ van 7 verdiepingen met daaronder een kelder (parkeergarage) van drie verdiepingen. In de basis vormt elke toren een bouwdeel: Noord, West en Zuid. Valley kan in drie fases worden verdeeld: de kelder/parkeergarage, het plintgebouw met ruimte voor kantoren, cultuur en horeca en de drie woontorens. Inmiddels is de eerste fase (kelder en parkeergarages) constructief afgerond en bevindt het project zich in de tweede fase (het plintgebouw).


Stand van zaken

De ruwbouw van het plintgebouw is in volle gang. De vlechters vlechten het wapeningsstaal voor de verdiepingen van de drie torens en de betontimmerlieden stort het beton en plaatsen de prefab elementen.

Op de noord- en zuidtoren is er gestart met de ruwbouw van de woningen. De kern van de noordtoren is inmiddels op de 12e verdieping en west- en zuidtoren zijn de kernen tot de 9e verdieping geklommen.

Daarnaast is er in de afgelopen weken gestart met het plaatsen van de glazen puien die samen de elementen gevel vormen. Op dit moment worden de gevelelementen van de tweede verdieping gemonteerd. Bovendien is er gestart met de montage van de zogenoemde ‘metal framing’ waarop straks de natuursteen gevelelementen worden gemonteerd.  


terug omhoog

Blijf op de hoogte!

Ontvang het laatste nieuws over dit project: Valley

Vul een geldig e-mailadres in
Dit veld is verplicht