icon-arrow-right


Projectwebsites

Nieuws


21 mei 2021

Valley komt steeds verder uit de steigers

De torens van Valley Amsterdam worden met zorgvuldigheid steeds verder uitgepakt. De komende periode wordt het zakken van de steigers volgens planning doorgezet. Aan de buitenzijde van de torens worden vervolgens nog een aantal werkzaamheden uitgevoerd: zo worden de plantenbakken voorzien van natuursteen, worden de glazen balustrades gemonteerd en wordt de dakbedekking (inclusief terras afwerking) aangebracht. Aansluitend zullen de plantenbakken worden gevuld met substraat en beplanting.


Binnen in het gebouw zijn (voor)opnames van de kantoorlagen (de plint) en de woonlagen gestart. Binnenkort wordt een groot aantal kantoorlagen ter beschikking gesteld aan de huurders; zij kunnen vervolgens aan de slag met hun inbouwwensen zoals het inrichten van de kantoortuinen en de pantry’s. 

Buiten het gebouw is het een logistieke uitdaging om Valley tegelijkertijd toegankelijk te houden voor de onderaannemers (en hun werklieden) en de gemeente de ruimte te bieden voor de realisatie van de Nuts-voorzieningen en het treffen van de voorbereidingen voor de definitieve terreininrichting.


18 februari 2021

Het uitpakken is begonnen

Op de Amsterdamse Zuidas realiseert Bouwcombinatie Valley Amsterdam (Boele & van Eesteren | G&S Bouw) in opdracht van EDGE Technologies het innovatieve en duurzame gebouw Valley. De gevelsteiger van Valley Amsterdam verdwijnt haast als sneeuw voor de zon: de steiger van toren west is gestart met zakken waardoor de indrukwekkende natuurstenen gevel tevoorschijn komt. Benieuwd? Bekijk dan onderstaand filmpje!25 januari 2021

Werkzaamheden januari - februari 2021

In deze update leest u welke activiteiten er de afgelopen weken zijn afgerond en welke werkzaamheden er de komende periode plaatsvinden op de bouwplaats van het project Valley Amsterdam. Het project omvat drie (woon)torens die worden gebouwd op een zogeheten ‘plintgebouw’ van 7 verdiepingen met daaronder een kelder (parkeergarage) van drie verdiepingen. In de basis vormt elke toren een bouwdeel: Noord, West en Zuid. Valley kan in drie fases worden verdeeld: de kelder/parkeergarage, het plintgebouw met ruimte voor kantoren, cultuur en horeca en de drie woontorens.


Gevel

De valleigevel is gesloten en de gevelsteiger is opgebouwd tot en met het dak. Vanaf de steiger wordt de achterconstructie voor het natuursteen en het natuursteen gemonteerd. Het natuursteen wordt van boven naar beneden gemonteerd. Wanneer op een verdieping het natuursteen is afgerond, kan ook de steiger voor die verdieping worden afgebouwd. Het steigerwerk zakt dus in eenzelfde tempo als de montage van het natuursteen op de gevels. Dit wordt het eerst zichtbaar aan de westzijde omdat de westtoren de minste lagen bevat.


Afbouw

In de kelder en plint is de ruwe afbouw gereed. Momenteel worden de kelder en de trappenhuizen verder afgewerkt. In de commerciële lagen van de plint is de fijne afbouw in volle gang, de kantoorverdiepingen zijn nagenoeg gereed.

Bij de drie woontorens is het hoogste punt bereikt. Op de bovenste verdieping van de Noordtoren is de ruwe afbouw van de Skybar in uitvoering.

In alle drie de torens is de afbouw in volle gang; er worden scheidingswanden gezet (metal-stud) en de wanden en plafonds worden afgewerkt. In de badkamers en toiletten worden de wanden vervolgens betegeld waarna de woningen worden afgesloten met de definitieve voordeur.


terug omhoog

Blijf op de hoogte!

Ontvang het laatste nieuws over dit project: Valley

Vul een geldig e-mailadres in
Dit veld is verplicht