icon-arrow-right


Projectwebsites

Nieuws


18 februari 2021

Het uitpakken is begonnen

Op de Amsterdamse Zuidas realiseert Bouwcombinatie Valley Amsterdam (Boele & van Eesteren | G&S Bouw) in opdracht van EDGE Technologies het innovatieve en duurzame gebouw Valley. De gevelsteiger van Valley Amsterdam verdwijnt haast als sneeuw voor de zon: de steiger van toren west is gestart met zakken waardoor de indrukwekkende natuurstenen gevel tevoorschijn komt. Benieuwd? Bekijk dan onderstaand filmpje!25 januari 2021

Werkzaamheden januari - februari 2021

In deze update leest u welke activiteiten er de afgelopen weken zijn afgerond en welke werkzaamheden er de komende periode plaatsvinden op de bouwplaats van het project Valley Amsterdam. Het project omvat drie (woon)torens die worden gebouwd op een zogeheten ‘plintgebouw’ van 7 verdiepingen met daaronder een kelder (parkeergarage) van drie verdiepingen. In de basis vormt elke toren een bouwdeel: Noord, West en Zuid. Valley kan in drie fases worden verdeeld: de kelder/parkeergarage, het plintgebouw met ruimte voor kantoren, cultuur en horeca en de drie woontorens.


Gevel

De valleigevel is gesloten en de gevelsteiger is opgebouwd tot en met het dak. Vanaf de steiger wordt de achterconstructie voor het natuursteen en het natuursteen gemonteerd. Het natuursteen wordt van boven naar beneden gemonteerd. Wanneer op een verdieping het natuursteen is afgerond, kan ook de steiger voor die verdieping worden afgebouwd. Het steigerwerk zakt dus in eenzelfde tempo als de montage van het natuursteen op de gevels. Dit wordt het eerst zichtbaar aan de westzijde omdat de westtoren de minste lagen bevat.


Afbouw

In de kelder en plint is de ruwe afbouw gereed. Momenteel worden de kelder en de trappenhuizen verder afgewerkt. In de commerciële lagen van de plint is de fijne afbouw in volle gang, de kantoorverdiepingen zijn nagenoeg gereed.

Bij de drie woontorens is het hoogste punt bereikt. Op de bovenste verdieping van de Noordtoren is de ruwe afbouw van de Skybar in uitvoering.

In alle drie de torens is de afbouw in volle gang; er worden scheidingswanden gezet (metal-stud) en de wanden en plafonds worden afgewerkt. In de badkamers en toiletten worden de wanden vervolgens betegeld waarna de woningen worden afgesloten met de definitieve voordeur.


18 december 2020

Valley Amsterdam bereikt hoogste punt

Valley aan de Amsterdamse Zuidas heeft het hoogste punt bereikt. De realisatie is in handen van Bouwcombinatie Valley Amsterdam (Boele & van Eesteren | G&S Bouw). Valley wordt in opdracht van EDGE Technologies gerealiseerd en het project omvat een innovatief en duurzaam gebouw met gemengde functies. Nu het hoogste punt van 103 meter van de Noordtoren is bereikt, kan de laatste fase van de bouw ingaan. Valley biedt 75.000 m2 aan retail, restaurants & bars, culturele voorzieningen, kantoren en 200 appartementen.


Valley, naar ontwerp van architect Winy Maas (MVRDV), wordt een blikvanger aan de Amsterdamse Zuidas. Het eigentijdse opvallende gebouw maakt de gestelde duurzaamheidsambities waar en is op weg naar een BREEAM Excellent certificering. Een openbaar, toegankelijk park maakt onderdeel uit van het project en zal worden ontworpen door Piet Oudolf. Daarnaast biedt Valley tal van mogelijkheden voor werken, wonen, horeca, recreatie en sport. In het hart van Valley komt een levendig atrium waar mensen bij en tot elkaar kunnen komen.


Beschikbare ruimte

De oplevering van Valley staat gepland voor einde zomer 2021 en momenteel is er nog 1.800 m2 kantoorruimte beschikbaar in de Zuidtoren, verdeeld over twee verdiepingen (1.000 m2 en 800 m2). Ook zijn er nog diverse units beschikbaar voor winkels en horeca. De verhuur van de vrije sector huurwoningen door RJB Group of Companies zal begin volgend jaar starten.


Topping out of Valley

In bijgaande video van EDGE Technologies nemen Coen van Oostrom (CEO EDGE Technologies) en Architect Winy Maas (MVRDV) je mee in de ontwikkeling van het project:


terug omhoog

Blijf op de hoogte!

Ontvang het laatste nieuws over dit project: Valley

Vul een geldig e-mailadres in
Dit veld is verplicht