icon-arrow-right


Projectwebsites

Nieuws


10 juli 2020

Valley the documentary - episode 3 - The Workers

Op de Amsterdamse Zuidas realiseert Bouwcombinatie Valley Amsterdam (Boele & van Eesteren | G&S Bouw) Valley Amsterdam. Valley is zo uniek dat onze opdrachtgever EDGE Technologies heeft besloten om de diverse stadia van de realisatie vast te leggen in een documentaire. Graag delen we het derde deel van deze documentaire, The Workers, met jullie. Je kunt alle episodes bekijken via deze link18 juni 2020

Eerste specials Valley Amsterdam gemonteerd

Op een aantal plekken kraagt Valley Amsterdam dermate ver uit dat het niet uit beton kan worden gemaakt. Om deze reden worden de specials van staal vervaardigd. Deze week zijn op de bouwplaats van Valley Amsterdam de eerste van de uitkragingen, ook wel specials genoemd, gemonteerd. In totaal krijgt Valley zeven specials aan de torens, elk uniek in vorm en uitvoeringsmethodiek. De grootste is ruim 5 bij 8 meter; bijna een eengezinswoning die aan het beton wordt gehangen. Een indrukwekkende operatie dus! De voorbereidingen beginnen al in de ruwbouw, waar onder andere instortvoorzieningen worden meegenomen om de specials te verankeren. Uiteindelijk wordt de staalconstructie op maaiveldniveau opgebouwd en als geheel gehesen en gemonteerd aan de torens!

Fotografie: Marcel Steinbach14 mei 2020

Werkzaamheden mei - juni 2020

In deze update leest u welke activiteiten er de afgelopen weken zijn afgerond en welke werkzaamheden er de komende periode plaatsvinden op de bouwplaats van het project Valley Amsterdam. Het project omvat drie (woon)torens die worden gebouwd op een zogeheten ‘plintgebouw’ van 7 verdiepingen met daaronder een kelder (parkeergarage) van drie verdiepingen. In de basis vormt elke toren een bouwdeel: Noord, West en Zuid. Valley kan in drie fases worden verdeeld: de kelder/parkeergarage, het plintgebouw met ruimte voor kantoren, cultuur en horeca en de drie woontorens.


Ruwbouw

  • Toren Noord: Het opgaande werk van de noordelijke toren is aanbeland op de 17e verdieping. De kern loopt hier 3 bouwlagen op vooruit en is op niveau 20.
  • Toren West: Op de westelijke toren bevindt het opgaande werk zich op de 16e verdieping. Het hoogste punt van de kern is reeds bereikt,
  • Toren Zuid: Het opgaand van toren Zuid reikt inmiddels tot de 16e verdieping. De kern loopt hierop voor en is op niveau 20.

Gevel

De gevelsteiger ten behoeve van de realisatie van de vallei is volop in aanbouw; aan de zijde van toren Noord staat de steiger al voorbij de 9e verdieping. De aanbouw van de gevelsteiger aan de West- en Zuidzijde volgt in rap tempo. De montage van de corporate gevel volgt de voortgang van de ruwbouw.


Ruwe & fijne afbouw

De ruwe afbouw van de plint fase is afgerond en de fijne afbouw is hier in volle gang; op de 2e tot en met de 7e verdieping worden onder andere wanden geplaatst, plafonds aangebracht en stuc- en schilderwerkzaamheden uitgevoerd. Op de 8e verdieping van toren Noord is een zogeheten modelwoning gerealiseerd. Aansluitend is men op deze verdieping gestart met de eerste fase van de afbouw van de woningen. In deze fase worden onder andere de scheidingswanden tussen de woningen en de dekvloeren gerealiseerd.


terug omhoog

Blijf op de hoogte!

Ontvang het laatste nieuws over dit project: Valley

Vul een geldig e-mailadres in
Dit veld is verplicht