Projectwebsites

Nieuws


12 april 2019

Voorjaarsupdate Valley Amsterdam

In deze update leest u welke activiteiten er de afgelopen weken zijn afgerond en welke werkzaamheden er de komende periode plaatsvinden op de bouwplaats van het project Valley Amsterdam. Het project omvat drie (woon)torens die worden gebouwd op een zogeheten ‘plintgebouw’ van 8 verdiepingen met daaronder een kelder (parkeergarage) van drie verdiepingen. In de basis vormt elke toren een bouwdeel: Noord, West en Zuid.


Kelder

De afgelopen weken stonden de werkzaamheden van Bouwcombinatie Valley Amsterdam in het teken van de stort van de begane grondvloer. Met het storten van deze vloer zijn de constructie- en beton werkzaamheden van de 3-laagse parkeerkelder afgerond; de vloer van de begane grond is immers “het plafond” van de bovenste laag van de parkeerkelder. De damwanden die rondom de kelderwanden staan worden momenteel verwijderd.


Bouwdeel Noord

Op bouwdeel Noord is men bezig met de betonconstructie van de bovenbouw. Tijdens de bouw van de bovenbouw loopt de betonconstructie van de kern steeds twee verdiepingen voor op de vloerconstructie. Deze kern wordt opgebouwd vanaf de 1e verdieping met behulp van een zogenaamde “kraan getrokken klimkist”. Aansluitend worden de kolommen, balken en vloeren gestort.


Bouwdeel West en Zuid

Op bouwdeel West zijn we gestart met het betonwerk van de kernwanden op de begane grondvloer. Inmiddels liggen de eerste vloerplaten voor de mezzanine vloer. Ook starten we binnenkort met de wanden van kern zuid. Hier zullen we de komende maanden bezig zijn met het betonwerk met aansluiten de gevelwerkzaamheden van bouwdeel Noord en West/ Zuid.


08 maart 2019

Wijzigingen data verwijderen damwanden

In de nieuwsbrief van 7 februari informeerden wij u omtrent het verwijderen van de damwanden. In verband met de beschikbaarheid van de stelling zijn de data waarop deze werkzaamheden worden uitgevoerd gewijzigd. In de huidige markt is materieel beperkt beschikbaar. Daarom hebben we ervoor gekozen om het verwijderen van de damwanden in deel noord, west en zuid achter elkaar uit te voeren zonder tussentijdse af- en aanvoer van de stelling.

Op maandag 25 maart starten we met het verwijderen van de damwanden rondom de bouwkuip in deel noord. Achtereenvolgend worden ook de damwanden aan deel west en zuid verwijderd. Het verwijderen van de damwand aan de delen noord, west en zuid duurt tot en met 12 april.


Daarnaast vindt in de week van 1 t/m 5 april de betonstort en het vlinderen van de begane grondvloer in bouwkuip Zuid plaats. Deze stort moet uitgevoerd worden voor het verwijderen van de damwand in deze bouwkuip.


Wat merkt u hiervan?

De damwanden worden getrokken door middel van een hoog frequent trilblok. Deze methode is noodzakelijk omdat de planken zeer vast in de grond zitten, hierdoor zijn trillingvrije methodes helaas niet mogelijk. Het verwijderen van de damwanden kan voor u dus geluids- en trillingshinder opleveren. Wij zullen ons uiterste best doen om de hinder te beperken. Het trekken van de damwanden gebeurt tijdens de normale werktijden van 7.00 tot 19.00 uur.


Verkeersmaatregelen op het fietspad langs de Beethovenstraat

Ten behoeve van de veiligheid wordt tijdens het verwijderen van de damwand aan de Beethovenstraat het fietspad aan de Oostzijde meermaals gestremd. Als de damwandplank eruit is getrokken moet deze worden neergelegd. Vanwege de lengte van de plank is het nodig om tijdens het neerleggen van een damwandplank het fietspad enkele minuten af te zetten. Het fietsverkeer kan tijdens de afzetting oversteken bij de kruising met de Gustav Mahlerlaan, de oversteekplaats ter hoogte van de A10 of kan wachten tot het fietspad weer wordt opengesteld. Verkeersregelaars zullen het fietsverkeer begeleiden. Het verwijderen van de damwand langs de Beethovenstraat vindt buiten de spits plaats in de periode van 25 maart t/m 12 april.


13 februari 2019

Wijziging startmoment verwijderen damwanden A10-zijde

In de vorige nieuwsbrief informeerden wij u omtrent het verwijderen van de damwanden. De uitvoering van de eerste fase van deze werkzaamheden stond gepland tussen 18 en 22 februari. Wegens een verandering in beschikbaarheid van de stelling waarmee de damwanden worden verwijderd, worden de werkzaamheden aan de A10-zijde verplaatst. De stelling wordt op woensdag 13 februari aangevoerd, waarna de werkzaamheden op donderdag 14 februari van start gaan. Het verwijderen van de damwanden aan de A10-zijde neemt circa 4 werkdagen in beslag. De uitvoering van de werkzaamheden in de volgende fase (deel Noord) staat gepland voor 4 t/m 15 maart.


terug omhoog

Blijf op de hoogte!

Ontvang het laatste nieuws over dit project: Valley

Vul een geldig e-mailadres in
Dit veld is verplicht