icon-arrow-right


Projectwebsites

Nieuws


17 september 2021

Bouw Valley Amsterdam in de eindfase

De eindfase van de bouw is ingegaan. Komende week wordt de laatste torenkraan gedemonteerd en afgevoerd. Aansluitend wordt de kraanfundatie gesloopt en verwijderd.

In de vallei worden de plantenbakken langs de gevel voorzien van beplanting. Deze werkzaamheden worden van boven naar beneden uitgevoerd. Naarmate we zakken neemt de beplanting in omvang toe; lager in de vallei worden er dermate grote bomen toegepast dat ze met een kraan moeten worden geplaatst. In de Grotto is het plafond voorzien van natuursteen, is de dakvijver gerealiseerd en ook hier is de steiger gedemonteerd. Momenteel worden de met natuursteen beklede trappen naar de vallei ingevoegd.


Woningen

In de woningen zijn de keukens geplaatst en zijn de installateurs druk bezig met het afronden van de water- en elektra aansluitingen. De afgelopen periode hebben diverse afbouw medewerkers zoals schilders, stucadoors en spackspuiters hard gewerkt om de laatste punten op de i te zetten. De woningen worden nu - van boven naar beneden - opgenomen en de installaties worden ingeregeld. De nutspartijen lopen hierin mee. Met de definitieve afronding volgen we het zakken van de steiger; wanneer de buitengevel 100% gereed is, kunnen we ook binnen definitief de deur sluiten. In de West toren zijn inmiddels drie appartementen compleet ingericht als modelwoning.


Kantoren

Het merendeel van de kantoorverdiepingen is vroegtijdig ter beschikking gesteld. De hurende partijen hebben hier momenteel het inbouwpakket in uitvoering. Deze verdiepingen zullen zodoende rond de oplevering van het gebouw compleet afgewerkt en ingericht zijn.


Logistiek en omgeving

Het blijft voor Bouwcombinatie Valley Amsterdam een logistieke uitdaging om Valley toegankelijk te houden voor alle werklieden en belanghebbenden, zeker in combinatie met de inrichting van de omgeving met diverse complexe knooppunten van de nutspartijen. Hierover vindt nauw overleg plaats met de gemeente en alle andere uitvoerende partijen in de omgeving. Begin oktober wordt het oostelijk deel van het terrein overgedragen ten behoeve van de inrichting van de gracht en uiteindelijke aanleg van veld 5 van voetbalvereniging AFC.


21 mei 2021

Valley komt steeds verder uit de steigers

De torens van Valley Amsterdam worden met zorgvuldigheid steeds verder uitgepakt. De komende periode wordt het zakken van de steigers volgens planning doorgezet. Aan de buitenzijde van de torens worden vervolgens nog een aantal werkzaamheden uitgevoerd: zo worden de plantenbakken voorzien van natuursteen, worden de glazen balustrades gemonteerd en wordt de dakbedekking (inclusief terras afwerking) aangebracht. Aansluitend zullen de plantenbakken worden gevuld met substraat en beplanting.


Binnen in het gebouw zijn (voor)opnames van de kantoorlagen (de plint) en de woonlagen gestart. Binnenkort wordt een groot aantal kantoorlagen ter beschikking gesteld aan de huurders; zij kunnen vervolgens aan de slag met hun inbouwwensen zoals het inrichten van de kantoortuinen en de pantry’s. 

Buiten het gebouw is het een logistieke uitdaging om Valley tegelijkertijd toegankelijk te houden voor de onderaannemers (en hun werklieden) en de gemeente de ruimte te bieden voor de realisatie van de Nuts-voorzieningen en het treffen van de voorbereidingen voor de definitieve terreininrichting.


18 februari 2021

Het uitpakken is begonnen

Op de Amsterdamse Zuidas realiseert Bouwcombinatie Valley Amsterdam (Boele & van Eesteren | G&S Bouw) in opdracht van EDGE Technologies het innovatieve en duurzame gebouw Valley. De gevelsteiger van Valley Amsterdam verdwijnt haast als sneeuw voor de zon: de steiger van toren west is gestart met zakken waardoor de indrukwekkende natuurstenen gevel tevoorschijn komt. Benieuwd? Bekijk dan onderstaand filmpje!terug omhoog

Blijf op de hoogte!

Ontvang het laatste nieuws over dit project: Valley

Vul een geldig e-mailadres in
Dit veld is verplicht