icon-arrow-right


Projectwebsites

Nieuws


18 december 2020

Valley Amsterdam bereikt hoogste punt

Valley aan de Amsterdamse Zuidas heeft het hoogste punt bereikt. De realisatie is in handen van Bouwcombinatie Valley Amsterdam (Boele & van Eesteren | G&S Bouw). Valley wordt in opdracht van EDGE Technologies gerealiseerd en het project omvat een innovatief en duurzaam gebouw met gemengde functies. Nu het hoogste punt van 103 meter van de Noordtoren is bereikt, kan de laatste fase van de bouw ingaan. Valley biedt 75.000 m2 aan retail, restaurants & bars, culturele voorzieningen, kantoren en 200 appartementen.


Valley, naar ontwerp van architect Winy Maas (MVRDV), wordt een blikvanger aan de Amsterdamse Zuidas. Het eigentijdse opvallende gebouw maakt de gestelde duurzaamheidsambities waar en is op weg naar een BREEAM Excellent certificering. Een openbaar, toegankelijk park maakt onderdeel uit van het project en zal worden ontworpen door Piet Oudolf. Daarnaast biedt Valley tal van mogelijkheden voor werken, wonen, horeca, recreatie en sport. In het hart van Valley komt een levendig atrium waar mensen bij en tot elkaar kunnen komen.


Beschikbare ruimte

De oplevering van Valley staat gepland voor einde zomer 2021 en momenteel is er nog 1.800 m2 kantoorruimte beschikbaar in de Zuidtoren, verdeeld over twee verdiepingen (1.000 m2 en 800 m2). Ook zijn er nog diverse units beschikbaar voor winkels en horeca. De verhuur van de vrije sector huurwoningen door RJB Group of Companies zal begin volgend jaar starten.


Topping out of Valley

In bijgaande video van EDGE Technologies nemen Coen van Oostrom (CEO EDGE Technologies) en Architect Winy Maas (MVRDV) je mee in de ontwikkeling van het project:


11 december 2020

Valley - The Documentary - episode 4 'The City'

Op de Amsterdamse Zuidas realiseert Bouwcombinatie Valley Amsterdam (Boele & van Eesteren | G&S Bouw) Valley Amsterdam. Valley is zo uniek dat onze opdrachtgever EDGE Technologies heeft besloten om de diverse stadia van de realisatie vast te leggen in een documentaire. Graag delen we het vierde deel van deze documentaire, The City, met jullie. Je kunt alle episodes bekijken via deze link30 november 2020

Werkzaamheden november - december 2020

In deze update leest u welke activiteiten er de afgelopen weken zijn afgerond en welke werkzaamheden er de komende periode plaatsvinden op de bouwplaats van het project Valley Amsterdam. Het project omvat drie (woon)torens die worden gebouwd op een zogeheten ‘plintgebouw’ van 7 verdiepingen met daaronder een kelder (parkeergarage) van drie verdiepingen. In de basis vormt elke toren een bouwdeel: Noord, West en Zuid. Valley kan in drie fases worden verdeeld: de kelder/parkeergarage, het plintgebouw met ruimte voor kantoren, cultuur en horeca en de drie woontorens.

 


De ruwe afbouw van de kelder (Fase 1) en de plint (Fase 2) is gereed. De afbouw van de kelder is in uitvoering en de trappenhuizen zijn nagenoeg gereed. In de Plint wordt gewerkt aan de fijne afbouw (stukadoren, schilderen, tegelwerk, etc.). De kantoorverdiepingen zijn dus nagenoeg gereed.

Het hoogste punt van de West- en de Zuidtoren is bereikt. Op de bovenste verdieping van de Noordtoren wordt deze maand de Skybar gerealiseerd. In januari 2021 is dan ook voor deze toren het hoogste punt bereikt.
In de torens is de eerste fase van de afbouw in volle gang. Onderdeel van deze afbouwfase zijn de dekvloeren en de scheidingswanden tussen de woningen, aansluitend volgt de uitvoering van het tegelwerk.


Gevel

De gevelsteiger is aan de noordzijde gereed tot en met de 25e verdieping, de steiger aan de westzijde is gereed - en zuidzijde is de steiger in aanbouw tot het dak. De Valleigevel is gesloten ten behoeve van de start van de afbouw. Op de 11e verdieping is men bezig met de achterconstructie voor het natuursteen. Het natuursteen wordt van boven naar beneden gemonteerd . De Corporate gevel (de vlakke/rechte ‘’glasgevel’’) volgt het tempo van de ruwbouw en wordt uitgevoerd als zogeheten “elementengevel”. De elementen gevel is op de west- en zuidtoren op hoogte en de noordtoren tot en met de Skybar.


terug omhoog

Blijf op de hoogte!

Ontvang het laatste nieuws over dit project: Valley

Vul een geldig e-mailadres in
Dit veld is verplicht