Projectwebsites

Nieuws


21 december 2018

Werkzaamheden eind 2018 en begin 2019

In deze update leest u welke activiteiten er de afgelopen weken zijn afgerond en welke werkzaamheden er de komende periode plaatsvinden op de bouwplaats van het project Valley Amsterdam. Het project omvat drie (woon)torens die worden gebouwd op een zogeheten ‘plintgebouw’van 8 verdiepingen met daaronder een kelder (parkeergarage) van drie verdiepingen. In de basis vormt elke toren een bouwdeel: Noord, West en Zuid.


Betonstorts

De afgelopen maanden stonden de werkzaamheden in het teken van de betonstorts voor de -3 vloeren. Dit zijn de onderste vloeren van de kelder. Het beton van deze vloeren is 600 tot 1500mm dik. Berekend over de gehele oppervlakte van de drie bouwdelen gaat het om 7.500m3 beton. Het beton van deze onderste vloeren ligt op het onderwaterbeton dat eerder dit jaar is gestort. Het onderwaterbeton vormt samen met de grondankers en de 158 palen het fundament van het project. De onderste laag beton, bestaande uit het onderwaterbeton en het beton van de -3 vloer, is gemiddeld 3 meter dik.


Bouwdeel Noord

Bij bouwdeel Noord is de afgelopen maand de -2 vloer gestort, en inmiddels wordt er hard gewerkt aan de -1 vloer. Na het storten van de -1 vloer Noord kunnen we van start met het verwijderen van het stempelraam en de groutankers van de bouwkuip. Medio maart wordt het beton voor het eerste deel van de begane grond-vloer gestort. Wanneer vloeren van de begane grond zijn gestort, kunnen ook de damwanden worden verwijderd. Vanaf dat moment wordt verder gewerkt aan de bovenbouw.


Bouwdelen West en Zuid

Ook bij bouwdeel West is de -2 vloer gestort. In de eerste week van 2019 wordt op deze vloer gestart met de wanden en de kolommen. Bij bouwdeel Zuid vindt de stort van de -2 vloer op 9 januari plaats. Aansluitend wordt ook de -1 vloer gestort.


21 november 2018

Wijziging startmoment betonstort en vlinderen keldervloer -3

Vanwege de koude weersomstandigheden, is het startmoment voor de stort van vloer -3 Zuid 12 uur vervroegd. De stortwerkzaamheden duren ca. 1 etmaal en starten op dinsdag 27 november 18.00 uur en eindigen woensdag 28 november. Aansluitend wordt de keldervloer machinaal uitgevlakt, ook wel vlinderen genoemd, dit kan doorlopen tot donderdagavond 29 november.12 november 2018

Werkzaamheden herfstperiode Valley Amsterdam

In deze update leest u welke activiteiten er de afgelopen weken zijn afgerond en welke werkzaamheden er de komende periode plaatsvinden op de bouwplaats van het project Valley Amsterdam.


Parkeerkelder

Bouwcombinatie Valley Amsterdam is nu volop bezig met de realisatie van de parkeerkelder. De eerste twee vloervelden van de -3 vloeren zijn inmiddels gestort. In de laatste week van november, van de 28e t/m de 30e, staat de stort en het afwerken van het laatste deel gepland. Gezien de dikte van deze vloeren betreffen dit grote storts. 


Opgaand werk

Het opgaande werk (de wanden, kolommen en verdiepingsvloeren in de kelder) wordt de komende maanden in hoog tempo opgetrokken. Deze werkzaamheden vinden plaats op basis van een planning waarin per uur wordt aangegeven wat er moet gebeuren. Een dergelijk gedetailleerde planning betekent samenwerken op hoog niveau. De eerste cycli zijn uitstekend verlopen! Naar verwachting is het eerste deel van het werk, het noord-deel aan de A10-zijde, begin maart (week 10) op maaiveld-niveau. Vanaf dat moment gaat Valley de hoogte in en wordt het werk goed zichtbaar voor haar omgeving.

 Aan de Noordzijde wordt een gedeelte toren gerealiseerd die niet bovenop de kelder komt. Voor dit gedeelte zijn de afgelopen periode de palen en damwanden aangebracht. De komende weken wordt ook in dit deel de fundatie aangebracht. Naar verwachting zijn ook deze werkzaamheden begin maart afgerond.


Film van de afgelopen periode

De afgelopen periode stond in het teken van het ontgraven van de noordelijke en zuidelijke bouwkuip en het storten van het onderwaterbeton. Inmiddels is al het onderwaterbeton gestort en is de gehele bouwkuip leeg en droog gemaakt. Een timelapse van de afgelopen werkzaamheden is te zien in onderstaande video.


terug omhoog

Blijf op de hoogte!

Ontvang het laatste nieuws over dit project: Valley

Vul een geldig e-mailadres in
Dit veld is verplicht