Zoeken
21_09_MST0205.jpg

Bouw Valley Amsterdam in de eindfase

Lees meer over eindfase van het indrukwekkende project Valley aan de Zuidas in Amsterdam.

21_09_MST0205.jpg

De eindfase van de bouw is ingegaan. Komende week wordt de laatste torenkraan gedemonteerd en afgevoerd. Aansluitend wordt de kraanfundatie gesloopt en verwijderd.

In de vallei worden de plantenbakken langs de gevel voorzien van beplanting. Deze werkzaamheden worden van boven naar beneden uitgevoerd. Naarmate we zakken neemt de beplanting in omvang toe; lager in de vallei worden er dermate grote bomen toegepast dat ze met een kraan moeten worden geplaatst. In de Grotto is het plafond voorzien van natuursteen, is de dakvijver gerealiseerd en ook hier is de steiger gedemonteerd. Momenteel worden de met natuursteen beklede trappen naar de vallei ingevoegd.

21_07_MST7706.jpg

Woningen

In de woningen zijn de keukens geplaatst en zijn de installateurs druk bezig met het afronden van de water- en elektra aansluitingen. De afgelopen periode hebben diverse afbouw medewerkers zoals schilders, stucadoors en spackspuiters hard gewerkt om de laatste punten op de i te zetten. De woningen worden nu - van boven naar beneden - opgenomen en de installaties worden ingeregeld. De nutspartijen lopen hierin mee. Met de definitieve afronding volgen we het zakken van de steiger; wanneer de buitengevel 100% gereed is, kunnen we ook binnen definitief de deur sluiten. In de West toren zijn inmiddels drie appartementen compleet ingericht als modelwoning.

Kantoren

Het merendeel van de kantoorverdiepingen is vroegtijdig ter beschikking gesteld. De hurende partijen hebben hier momenteel het inbouwpakket in uitvoering. Deze verdiepingen zullen zodoende rond de oplevering van het gebouw compleet afgewerkt en ingericht zijn.

Logistiek en omgeving

Het blijft voor Bouwcombinatie Valley Amsterdam een logistieke uitdaging om Valley toegankelijk te houden voor alle werklieden en belanghebbenden, zeker in combinatie met de inrichting van de omgeving met diverse complexe knooppunten van de nutspartijen. Hierover vindt nauw overleg plaats met de gemeente en alle andere uitvoerende partijen in de omgeving. Begin oktober wordt het oostelijk deel van het terrein overgedragen ten behoeve van de inrichting van de gracht en uiteindelijke aanleg van veld 5 van voetbalvereniging AFC.

Op de hoogte blijven van project updates? Ontvang onze nieuws alerts in je mailbox!