icon-arrow-right


Projectwebsites

Informatie

Bouwcombinatie Valley Amsterdam (Boele & van Eesteren | G&S Bouw), is in augustus 2017 gestart met de realisatie van Valley op de Amsterdamse Zuidas. Valley wordt in opdracht van EDGE Technologies gerealiseerd naar een ontwerp van MVRDV en wordt een innovatief en duurzaam gebouw met gemengde functies. Het totale complex kent een oppervlakte van circa 75.000 m2.


Wonen, werken en recreëren

Met Valley komt er een opvallend gebouw aan de Zuidas met gedurfde en eigenzinnige architectuur. Het voorziet in de wens om dit gedeelte van Amsterdam door te ontwikkelen naar een gemengd gebied met wonen, werken en voorzieningen. Het parkeren van auto’s vindt plaats in een 3-laagse ondergrondse parkeerkelder, deze biedt plaats aan 375 auto’s en 1.850 fietsparkeerplekken. 

Vanaf de begane grond tot en met de 7e verdieping bevinden zich de kantoren, ruimte voor cultuur, retail, horeca en de toegang tot de woontorens. Vanaf de 8e verdieping beginnen de woonlagen. In totaal worden er 200 woningen gerealiseerd. De 3 torens hebben een hoogte van respectievelijk 103 meter, 80 meter en 70 meter. Ook de terreininrichting op- en rondom het projectterrein is onderdeel van de opdracht van BC Valley Amsterdam.


Groene vallei op de Zuidas

Opvallend voor het ontwerp is het geïntegreerde groen en de natuurstenen afwerking. Tezamen zorgt dit voor het beeld van een groene vallei. Dit gevoel wordt nog eens versterkt door de binnentuin. De binnentuin bevindt zich op de onderste bouwlagen en wordt door middel van trappen aan elkaar verbonden. Ook hier wordt, net als in de gevel, gebruik gemaakt van geïntegreerd groen en natuursteen in de afwerking.


Valley is gelegen in het hart van de Amsterdamse Zuidas. De locatie heeft een internationaal karakter wegens de vele vestigingen van internationale en nationale organisaties. Daarnaast liggen zowel luchthaven Schiphol als de binnenstad van Amsterdam op een steenworp afstand.


BC Valley Amsterdam is in augustus 2017 gestart met de realisatie van Valley. Naar verwachting worden de werkzaamheden medio 2021 afgerond.


Blijf op de hoogte!

Ontvang het laatste nieuws over dit project: Valley

Vul een geldig e-mailadres in
Dit veld is verplicht