icon-arrow-right


Projectwebsites

1000 Mahler

Op de hoek van de Buitenveldertselaan en de Mahlerlaan is het kantoorgebouw 1000 Mahler gerealiseerd. 1000 Mahler is ontworpen door architectenbureau OZ en bestaat uit 7 bouwlagen, met op de begane grond ruimte voor commerciële voorzieningen zoals horeca en winkelaangelegenheden. 



Volkomen eigen architectuur

Het kantoorgebouw van 1000 Mahler wordt gekenmerkt door het gebruik van glas, de buitenruimtes en vides, welke vloeren met elkaar verbinden. Dit leidt tot een volkomen eigen uitstraling; de gevel heeft een verschoven patroon van travetin wanden en vloeren met daartussen glas. Van binnenuit is 1000 Mahler een zeer transparant gebouw met glas van de vloer tot het plafond. Ook aan de buitenzijde is de architectuur zeer eigenzinnig en is er gestreefd naar een menselijke maat in het gebouw.  


Hoogwaardig kwaliteit en opleveringsniveau

Het kwaliteit- en opleveringsniveau is te kwalificeren als zeer hoogwaardig; zo is het gebouw ondermeer voorzien van verhoogde vloeren en klimaatsplafonds. De begane grond van het kantoordeel heeft een publiek karakter, evenals de winkels gelegen aan de Buitenveldertselaan. Daarnaast beschikt het gebouw over verschillende buitenruimten, waaronder een binnentuin en terrassen. 


Toplocatie Zuidas

1000 Mahler, in het hart van de Zuidas, ligt op een steenworp afstand van NS station Amsterdam Zuid enerzijds en de Vrije Universiteit anderzijds. De Zuidas is een uitgegroeid tot een plek van betekenis met in het oog springende kantoorgebouwen zoals de toren van ABN-AMRO, ING House, WTC, Atrium, UN Studio en de ITO Toren. Door de aanwezigheid van vele internationale (en nationale) organisaties en de ligging, op 10 autominuten van luchthaven Schiphol en de korte Amsterdamse binnenstad, heeft de locatie een internationaal karakter. Daarnaast beschikt de locatie over een uitstekende aansluiting op de ringweg (A10 zuid) en de stations voor trein, bus metro en tram.


Bouwmethodiek

De opgaande draagconstructie van het kantoor is uitgevoerd in prefabbeton kolommen en balken, waarop kanaalplaatvloeren zijn aangebracht. In de raamsparingen van de gevels zijn aluminium kozijnen aangebracht en de buitengevel is bekleed met natuursteen. 1000 Mahler heeft een helder en compact volume. De gevel heeft een verschoven patroon van wit natuurstenen wanden en vloeren met daartussen glas. Van binnenuit is het gebouw zeer transparant met glas van vloer tot plafond. 1000 Mahler is eind 2015 opgeleverd.