icon-arrow-right


Projectwebsites

Paviljoen

Aan het nieuwe Stationsplein, tussen station Utrecht Centraal en Hoog Catharijne,  heeft Boele & van Eesteren "Het Paviljoen" gerealiseerd; een twee-laags complex dat ruimte biedt aan winkel- en horeca gelegenheden. 


Het Paviljoen is gerealiseerd op het Stationsplein-Oost; een totaal nieuwe stationsomgeving welke zich enkele meters boven het maaiveld bevindt. Het project beslaat circa 3.600 m² en is aangelegd op een reeds aanwezige constructieve plaat gelegen boven de treinsporen 1, 2 en 3 van Utrecht Centraal. Het gebouw heeft een volledig glazen gevel rond een casco van betonvloeren in een staalconstructie.


Bouwen naast en boven het spoor

De in ruimte beperkte bouwlocatie zorgde voor een aantal uitdagingen, zoals het transport naar en op de bouwplaats. Daarnaast heeft een gedeelte van de werkzaamheden plaatsgevonden in door ProRail vastgestelde treinvrije periodes. Op deze manier heeft de bouw als het ware meegelift op fases van relatieve rust op deze complexe bouwlocatie. Het Paviljoen is casco opgeleverd in de zomer van 2017.