Zoeken
bewuste bouwers.jpg

Wonderwoods uitgeroepen tot Best Presterende Bouwplaats van 2021

bewuste bouwers.jpg

Bouwcombinatie Wonderwoods (Boele & van Eesteren | Kondor Wessels Amsterdam) is in de prijzen gevallen op de Bewuste Bouwers Boost, een jaarlijks terugkerend evenement van Stichting Bewuste Bouwers. Anneke Witte, directrice van Bewuste Bouwers, riep het project Wonderwoods uit tot de Best Presterende Bouwplaats van 2021. Met vijf keer een 9 en vijf keer een 10 werd de hoogste auditscore behaald (auditscore 9,5).

Zusterbedrijf Visser & Smit Bouw behaalde met het project The Joan I + II in Amsterdam de derde plaats (auditscore 9,2). De tweede plek was voor het project Rembrandtpark te Amsterdam van DuraVermeer Onderhoud/ Renovatie Midden West (auditscore 9,3).

Best Practice Publieksprijs: “Wayfinding” op de bouwplaats

Daarnaast werd bouwcombinatie Wonderwoods beloond met de Best Practice Publieksprijs. De door Mijksenaar (het ontwerp- en adviesbureau achter de wayfinding op Schiphol) voor  Wonderwoods ontwikkelde wayfinding is met maar liefst 47% van de stemmen door het publiek verkozen tot de meest inspirerende Best Practice. De duidelijke bebording, belijning op de weg, pictogrammen, routebeschrijvingen en aanvullende informatie, zorgt voor een overzichtelijke bouwlogistiek. Bovendien is de bebording op de bouwplaats modulair waardoor het kan meebewegen in de verschillende basis van het bouwproces. De stickers voor de bewegwijzering op de bouwplaats zijn door Level 5 op de TalentHub van VolkerWessels verwerkt op gerecycled materiaal. Op de TalentHub  krijgen mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt de mogelijkheid om te leren en om zich te ontwikkelen. Duurzaamheid, circulariteit en maatschappelijke impact staan bij Level 5 en de TalentHub voorop.

Beste buren

Bewuste Bouwers zijn beste buren. Projecten of bedrijven die zich aansluiten bij Bewuste Bouwers committeren zich aan de gedragscode. Zij zetten zich in om zo min mogelijk hinder en overlast te veroorzaken voor de omgeving en hebben oog voor mens en milieu tijdens de uitvoering van hun werkzaamheden.

Op de hoogte blijven van project updates? Ontvang onze nieuws alerts in je mailbox!