Zoeken
17_s3_cam002 JSR.jpg

Wonderwoods op Bouwbeurs Utrecht

Wie de Bouwbeurs bezoekt, ziet het thema duurzaamheid in real life. Naast de beurs wordt door Bouwcombinatie Wonderwoods, bestaande uit Boele & van Eesteren en Kondor Wessels Amsterdam (beiden onderdeel van VolkerWessels), namelijk flink gebouwd aan twee groene torens van 105 en 70 meter hoog. Bij de realisatie hiervan wordt uitgegaan van hoge ambities en wensen voor duurzaamheid, groen en gezondheid.

Ook VolkerWessels ondernemingen G&S Vastgoed, Westo, Volker Staal Funderingen, Aveco de Bondt, Van Kessel, VolkerWessels Materieel & Logistiek, Reinaerdt en De Mors zijn betrokken bij de  realisatie van Wonderwoods.

Presentaties en rondleidingen

Bezoekers van de Bouwbeurs kunnen elke dag om 11 uur op de stand (Hal8 A040 / A041) een presentatie over Wonderwoods bijwonen en elke dag om 15 uur een presentatie en rondleiding op de bouwplaats van Wonderwoods bijwonen. Benieuwd? Schrijf je dan snel in want vol is vol.

Aanmelden rondleidingen en presentaties
wonderwoods-bouwbeurs.png

Impressies

Prefab voor Wonderwoods

Prefab bouwen is een van de krachtige vormen van bouwefficiency die Wonderwoods succesvol maken. De elementen worden door Westo in Nederland en Duitsland geproduceerd, om vervolgens – met speciale trucks – naar de locatie in Utrecht te worden vervoerd. Daar worden de gevelelementen geplaatst. Je ziet er meer over in bijgaande video.

Bomen kweken voor Wonderwoods

Natuurinclusief bouwen brengt de natuur weer terug in de stad. Niet alleen in de straat, maar ook aan de gevels en op terrassen van Wonderwoods. De bomen die straks de torens sieren wordt gekweekt bij Boomkwekerij Gebroeders van den Berk in Sint-Oedenrode, waar Thieu Pije onder andere inzicht geeft in hoe de keuzes voor soorten bepaald zijn en hoe de bomen straks vervoerd zullen worden.

Op de hoogte blijven van project updates? Ontvang onze nieuws alerts in je mailbox!