Zoeken
20200303-_MST0384.jpg

Werkzaamheden maart - april 2020

20200303-_MST0384.jpg

In deze update leest u welke activiteiten er de afgelopen weken zijn afgerond en welke werkzaamheden er de komende periode plaatsvinden op de bouwplaats van het project Valley Amsterdam. Het project omvat drie (woon)torens die worden gebouwd op een zogeheten ‘plintgebouw’ van 7 verdiepingen met daaronder een kelder (parkeergarage) van drie verdiepingen. In de basis vormt elke toren een bouwdeel: Noord, West en Zuid. Valley kan in drie fases worden verdeeld: de kelder/parkeergarage, het plintgebouw met ruimte voor kantoren, cultuur en horeca en de drie woontorens.

Ruwbouw

De ruwbouw van de woontorens verloopt volgens planning:

  • Toren Noord: Het opgaande werk van de noordelijke toren is aanbeland bij de 14e verdieping. De kern loopt hier drie bouwlagen op vooruit.
  • Toren West: Op de westelijke toren bevindt het opgaande werk zich op de 13e verdieping. De kern van toren West heeft inmiddels haar hoogste punt bereikt.
  • Toren Zuid: het opgaande werk van toren Zuid reikt inmiddels tot de 13e verdieping. Net als bij toren Noord loopt de kern drie bouwlagen vooruit.

Gevel

De gevelsteiger ten behoeve van de realisatie van de Vallei is volop in aanbouw; aan de noordkant reikt de steiger inmiddels tot de 9e verdieping. De montage van de gevelelementen van de zogenoemde ‘Corporate gevel’ loopt in de pas met de voortgang van de ruwbouw.

Ruwe & fijne afbouw

De ruwe afbouw van de plint, waaronder de leidingen en installaties boven de plafonds, volgt aansluitend op de ruwbouw. De fijne afbouw (waaronder stucadoorswerk en de realisatie van de metal-stud wanden) start deze week op de tweede verdieping.

Modelwoning

Vooruitlopend op de planning van het project, wordt op de 8e verdieping van de Toren Noord een appartement gerealiseerd die als modelwoning gebruikt gaat worden. De werkzaamheden zijn hier al in een vergevorderd stadium.

Op de hoogte blijven van project updates? Ontvang onze nieuws alerts in je mailbox!