Zoeken
_MST7001.jpg

Werkzaamheden januari - februari 2020

_MST7001.jpg

In deze update leest u welke activiteiten er de afgelopen weken zijn afgerond en welke werkzaamheden er de komende periode plaatsvinden op de bouwplaats van het project Valley Amsterdam. Het project omvat drie (woon)torens die worden gebouwd op een zogeheten ‘plintgebouw’ van 7 verdiepingen met daaronder een kelder (parkeergarage) van drie verdiepingen. In de basis vormt elke toren een bouwdeel: Noord, West en Zuid. Valley kan in drie fases worden verdeeld: de kelder/parkeergarage, het plintgebouw met ruimte voor kantoren, cultuur en horeca en de drie woontorens.

Ruwbouw

Inmiddels zijn de eerste (de kelder/ parkeergarage) en tweede (het plintgebouw) fase constructief afgerond en staat de ruwbouw in het teken van fase 3, de woontorens. Het wapeningsstaal voor de vloeren en wanden wordt gevlochten, het beton wordt gestort, de leidingen en installaties worden gemonteerd en de prefabelementen worden geplaatst. Op een aantal plekken kraagt het gebouw dermate ver uit dat dit niet uit beton kan worden gemaakt. Voor deze uitstulpingen, ook wel de ‘specials’ genoemd, wordt een staalconstructie gemaakt die vervolgens aan de betonconstructie wordt gemonteerd.

De kernen van de noord- en westtoren zijn inmiddels geklommen tot de 15e/16e verdieping, de kern van de zuidtoren tot de 13e verdieping. Op toren noord wordt gewerkt aan de 12e verdiepingsvloer en op de andere twee torens aan de 10e verdiepingsvloer.

Gevel

Eind 2019 is gestart er gestart met het plaatsen van de glazen gevelpuien. Op dit moment worden deze puien op de 7e en 8e verdieping van de noordtoren gemonteerd. Daarnaast wordt momenteel de metal framing geplaatst zodat er binnenkort ook gestart kan worden met het plaatsen van de natuurstenen gevel.

Op de hoogte blijven van project updates? Ontvang onze nieuws alerts in je mailbox!