Zoeken
_DSC963418.jpg

Werkzaamheden eind 2018 en begin 2019

_DSC963418.jpg

In deze update leest u welke activiteiten er de afgelopen weken zijn afgerond en welke werkzaamheden er de komende periode plaatsvinden op de bouwplaats van het project Valley Amsterdam. Het project omvat drie (woon)torens die worden gebouwd op een zogeheten ‘plintgebouw’van 8 verdiepingen met daaronder een kelder (parkeergarage) van drie verdiepingen. In de basis vormt elke toren een bouwdeel: Noord, West en Zuid.

Betonstorts

De afgelopen maanden stonden de werkzaamheden in het teken van de betonstorts voor de -3 vloeren. Dit zijn de onderste vloeren van de kelder. Het beton van deze vloeren is 600 tot 1500mm dik. Berekend over de gehele oppervlakte van de drie bouwdelen gaat het om 7.500m3 beton. Het beton van deze onderste vloeren ligt op het onderwaterbeton dat eerder dit jaar is gestort. Het onderwaterbeton vormt samen met de grondankers en de 158 palen het fundament van het project. De onderste laag beton, bestaande uit het onderwaterbeton en het beton van de -3 vloer, is gemiddeld 3 meter dik.

Bouwdeel Noord

Bij bouwdeel Noord is de afgelopen maand de -2 vloer gestort, en inmiddels wordt er hard gewerkt aan de -1 vloer. Na het storten van de -1 vloer Noord kunnen we van start met het verwijderen van het stempelraam en de groutankers van de bouwkuip. Medio maart wordt het beton voor het eerste deel van de begane grond-vloer gestort. Wanneer vloeren van de begane grond zijn gestort, kunnen ook de damwanden worden verwijderd. Vanaf dat moment wordt verder gewerkt aan de bovenbouw.

Bouwdelen West en Zuid

Ook bij bouwdeel West is de -2 vloer gestort. In de eerste week van 2019 wordt op deze vloer gestart met de wanden en de kolommen. Bij bouwdeel Zuid vindt de stort van de -2 vloer op 9 januari plaats. Aansluitend wordt ook de -1 vloer gestort.

Op de hoogte blijven van project updates? Ontvang onze nieuws alerts in je mailbox!