Zoeken
0510.jpg

Leerlingen Driestar college op bezoek bij The Station House

0510.jpg

Afgelopen dinsdag werd onze bouwplaats aan de Schipholweg in leiden bezocht door een groep tweedejaars leerlingen van het naastgelegen Driestar college. Deze leerlingen zijn zich aan het oriënteren op hun verdere beroepskeuze leerweg; voor de studierichting techniek hebben we ze kennis laten maken de bouw!

Meekijken op de bouwplaats

Het bezoek ging van start met ging met een rondleiding over de bouwplaats. Tijdens de rondleiding hebben we het gehad over verschillende aspecten van de bouw. Zo hebben we de leerlingen bij de appartementen in afbouw gevraagd naar welke aansluitingen er volgens hen de woning in komen (zoals een warmwaterleiding) en hoe ze deze specifieke onderdelen kunnen herkennen. Daarnaast hebben we samen besproken wat er allemaal komt kijken bij het voorbereiden van een bouwproject zoals planning, bouwplaats inrichting, omgevingsmanagement en veiligheid.

De rondleiding werd buiten vervolgd op een locatie met een goed overzicht van de drukte op de bouwplaats. Door samen de kraan, steigers en andere veiligheidsvoorzieningen te bekijken, lieten we zien hoe we ervoor te zorgen dat iedereen veilig aan het werk kan. Het bouwplaatsbezoek werd afgesloten met een kijkje in de toekomstige brandweerkazerne van de veiligheidsregio Hollands midden.

De komende weken ontvangen we nog tweemaal een groep leerlingen van het Driestar college. Voor de leerlingen leuk en leerzaam, voor ons een mooie kans om onze passie te delen. Hopelijk zien we de leerlingen over een paar jaar terug als stagiaires op onze projecten!

Op de hoogte blijven van project updates? Ontvang onze nieuws alerts in je mailbox!