Zoeken
20211216_1000571 (3).jpg

Update werkzaamheden Sonate eind 2021

20211216_1000571 (3).jpg

In deze update leest u welke activiteiten er de afgelopen weken zijn afgerond en welke werkzaamheden er de komende periode plaatsvinden op de bouwplaats van het project Sonate en de Turfmarktgarage.

Adagio

Zoals u de afgelopen maanden heeft kunnen zien krijgt Adagio vorm. Voor de kerstvakantie zal het casco van de 9e verdieping gereed zijn. Vanaf januari 2022 starten wij met de eerste binnenwanden op de lager gelegen verdiepingen, zodat ook de afbouwfase wordt opgestart. Wij streven ernaar om het casco rond de bouwvakantie van 2022 gereed te hebben. Aansluitend volgen de balkons en uiteraard de afbouw in het gebouw.

Bolero

Bij woongebouw Bolero zijn de buitenliften inmiddels gedemonteerd en loopt de afbouw op zijn einde. De eerste vooropnames van de appartementen vinden al plaats en na de kerstvakantie zullen de nutsbedrijven de definitieve stroom- en wateraansluitingen aanleggen evenals data en telefonie. Het leggen van de pvc vloerbedekking in de appartementen wordt direct na de kerstvakantie opgestart en aansluitend starten de oplever opnames.

Naar verwachting wordt de torenkraan voor Bolero rond februari-maart gedemonteerd. Aansluitend wordt de kraanpoer gesloopt. Het slopen van deze poer gaat helaas gepaard met de nodige geluidsoverlast hetgeen niet is te voorkomen. Wij hebben met de sloper afgesproken dat de sloopwerkzaamheden na 08:00 uur aanvangen.

Turfmarktgarage

De eerste betonvloeren die de aansluiting maken tussen Amare en Adagio (-1 vloer en begane grondvloer) zijn gestort. Tegelijkertijd zijn wij onder het maaiveld druk bezig met het aanbrengen van stalen frames onder de betonvloeren die, gewapend en voorzien van bekisting, volgestort worden met beton om uiteindelijk als ballast te dienen voor de parkeergarage. Dit gebeurt allemaal onder de grond, dus is er voor de omwonenden niets aan te zien, maar deze techniek voorkomt dat de parkeergarage kan gaan drijven door de ondergrondse waterdruk.

Kerstvakantie

Vanwege de kerstvakantie vinden er vanaf 25 december tot en met 31 december geen werkzaamheden plaats op de bouwplaats van Sonate en de Turfmarktgarage. U kunt wel transporten op de bouwplaats waarnemen, omdat er voor theatergebouw Amare de nodige bevoorrading kan plaatsvinden in de expeditiestraat van Amare. We wensen u fijne feestdagen en een voorspoedig maar vooral een gezond nieuwjaar!

Op de hoogte blijven van project updates? Ontvang onze nieuws alerts in je mailbox!