Zoeken
Sonate_Stills_fr_02.jpg

Nieuwsbrief 1 - Start werkzaamheden

Sonate_Stills_fr_02.jpg

Boele & van Eesteren bv is in opdracht van SONATE Spuikwartier gestart met de realisatie van Sonate, bestaande uit de woontorens Adagio en Bolero. In deze brief vertellen wij u meer over het project en de komende werkzaamheden.

Wat gaan we bouwen?

Het plan is gesitueerd aan de Schedeldoekshaven te Den Haag. Sonate bestaat uit drie deelplannen; toren A (Adagio), toren B (Bolero) en toren C (Cantate). Boele & van Eesteren is in deze fase verantwoordelijk voor de realisatie van Adagio en Bolero. De woontorens omvatten tezamen 456 appartementen en de torens krijgen beide een commerciële plint. Cantate maakt geen onderdeel uit van onze huidige bouwopdracht.

Adagio wordt gebouwd op een deel van de Turfmarktgarage en bevindt zich tussen het Wijnhavenkwartier en het in aanbouw zijnde Onderwijs- en Cultuurcomplex Amare. Aan de voorzijde van Adagio bevindt zich de Turfmarkt, aan de achterzijde de Schedeldoekshaven.

Bolero wordt gerealiseerd naast Amare aan de Schedeldoekshaven. Achter Bolero bevindt zich het nog te realiseren stadsbalkon dat Bolero met Amare gaat verbinden en tevens de tussengelegen expeditiestraat van Amare zal overdekken.

Wat is er de afgelopen periode gebeurd?

De afgelopen periode zijn er diverse voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd. Adagio wordt gerealiseerd bovenop de bestaande parkeergarage van het voormalige gebouw van de ministeries van Justitie en Binnenlandse zaken. De fundering moet daarom door deze garage worden geconstrueerd. De werkzaamheden ten behoeve van deze aanpassingen zijn eind 2019 gestart. Voor Bolero zijn de palen en damwanden reeds geplaatst. 

Wat gaat er de komende periode gebeuren en wat merkt u ervan?

De komende periode wordt er verder gewerkt aan de fundering van Adagio in de bestaande parkeerkelder. De werkzaamheden ten behoeve van Adagio vinden het komende jaar voornamelijk onder maaiveldniveau plaats. De sloopwerkzaamheden in de bestaande parkeergarage gaan in maart van start en nemen circa twee maanden in beslag. Deze werkzaamheden kunnen geluids- en trillingshinder veroorzaken.

Ook de bouwplaats van Bolero staat de komende periode in het teken van de fundering. Omdat Bolero niet bovenop de Turfmarktgarage gerealiseerd wordt, zijn de werkzaamheden aan deze toren veel sneller zichtbaar. Nog dit jaar wordt de ruwbouw van de plint tot en met de 3e verdieping gerealiseerd waarna het tunnelwerk (een bouwmethodiek voor betonconstructies) voor de hogere verdiepingen zal worden opgestart.

Automatische nieuwsberichten via projectwebsite

Op de projectwebsite www.boele.nl/projectwebsites/sonate kunt u terecht voor meer informatie over het project. Via deze website wordt tijdens de realisatiefase ook een automatische nieuwsupdate verzorgd. U kunt zich aanmelden voor de nieuwsalert door uw e-mailadres in te dienen onderaan de pagina en op de knop ‘Op de hoogte blijven’ te drukken. Let op! U moet uw aanmelding bevestigen via een aanmeldingsmail.

Werktijden

Boele & van Eesteren heeft een vergunning voor het uitvoeren van bouwwerkzaamheden op werkdagen en op zaterdag tussen 7.00 uur en 19.00 uur. Wanneer het nodig is om buiten deze tijden te werken zullen we u hiervan vooraf op de hoogte brengen.

Bewuste Bouwers

Dat bouwen hinder oplevert voor omwonenden, realiseren wij ons heel goed. Helaas kunnen wij dit niet voorkomen. Wel proberen wij de hinder tot een minimum te beperken. Boele & van Eesteren is aangesloten bij stichting Bewuste Bouwers. Aandacht voor de omgeving, veilig werken, medewerkers en het milieu, dat is waar een Bewuste Bouwer voor staat en zo realiseren wij het project dan ook. Wilt u meer weten wat Bewuste Bouwers voor u betekent? Dan kunt u informatie vinden op www.bewustebouwers.nl.

Contact

Heeft u de komende periode vragen of opmerkingen met betrekking tot de bouw van Sonate? Neem dan contact op met Boele & van Eesteren via sonate@boele.nl of bel naar 070-414 4200. Wij vertrouwen erop u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben. Wij danken u voor uw begrip.

Op de hoogte blijven van project updates? Ontvang onze nieuws alerts in je mailbox!