Zoeken
2028598.jpg

Afronding aanbrengen funderingspalen Adagio en verhoging torenkraan Bolero

2028598.jpg

De afgelopen maanden is er hard gewerkt aan de fundering van Adagio. Met het aanbrengen van de laatste van de in totaal 86 funderingspalen worden deze werkzaamheden deze week afgerond. Aansluitend worden volgende week de heistellingen uit de bouwput gehaald en afgevoerd. Ook de aggregaten die benodigd zijn voor het draaien van de funderingspalen worden verwijderd. De komende weken staan de werkzaamheden in de bouwput van Adagio in het teken van het afwerken van de aangebrachte funderingspalen.

Verhoging torenkraan

Nu de onderbouw van Bolero gereed is, moet de torenkraan ten behoeve van de realisatie van de bovenbouw worden verhoogd. Deze werkzaamheden worden vanaf woensdag 16 september uitgevoerd, waarna de haak van de torenkraan een hoogte bereikt van 91 meter boven het maaiveld. Omdat de torenkraan met deze hoogte beduidend boven de naastgelegen bebouwing uitkomt, is het verplicht om de zogeheten obstakelverlichting (die de contouren van de kraan markeert voor vliegverkeer) dag en nacht in bedrijf te stellen. Ook het kraanbord blijft na het klimmen van de torenkraan permanent aan staan. 

Daarnaast worden er 4 lampen in de kraan gemonteerd om het werkgebied te verlichten. Deze werkverlichting zal zo goed mogelijk afgesteld worden om overlast voor de omgeving te voorkomen. Deze verlichting wordt middels een tijdklok gedurende werktijden ingeschakeld.

Op de hoogte blijven van project updates? Ontvang onze nieuws alerts in je mailbox!