icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Bouwcombinatie

Nieuws · 04 juni 2021

Eerste torenkraan opgebouwd en voortgang graafwerkzaamheden

Wonderwoods

2021057

De afgelopen periode stond op de bouwplaats van Wonderwoods in het teken van het ontgraven van het eerste deel van de bouwput en de opbouw van de eerste torenkraan.

Ter plaatse van de BOERI-toren hebben we begin mei het grondwater weggepompt, wat zich in de meters boven de aangebrachte glasinjectielaag bevond. Aansluitend is er gestart met de graafwerkzaamheden. De afgelopen weken zijn er 3 graafmachines ingezet voor het ontgraven van de bouwput. Daar waar de bouwput is ontgraven, wordt de overlengte van de palen verwijderd. Dit zogeheten “koppensnellen” zorgt ervoor dat de wapening vrij komt en de fundering kan worden gerealiseerd.

De betonpoeren worden voorzien van wapeningsstaal en bekisting waarna het beton kan worden gestort. Afgelopen maand is met een stort van 265m3 beton de eerste poer (ten behoeve van de eerste torenkraan) gerealiseerd. Afgelopen week is de eerste torenkraan (met een initiële haakhoogte van 84,4 meter) opgebouwd.

Blijf op de hoogte!

Ontvang het laatste nieuws over dit project