icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Bouwcombinatie

Nieuws · 17 februari 2022

Bouwupdate Wonderwoods

Wonderwoods

22-06 bouwplaats zwartwit 2.jpg

In deze update leest u welke activiteiten er de afgelopen weken zijn afgerond en welke werkzaamheden er de komende periode plaatsvinden op de bouwplaats van het project Wonderwoods te Utrecht.

MVSA

Bij de MVSA toren wordt met het aanbrengen van de wapening en installaties de stort van de eerste verdiepingsvloer voorbereid. De planning is dat deze vloer volgende week in twee delen wordt gestort, waarna er gestart kan worden met het stellen van de prefab wanden van de kernen en het bekisten en wapenen van de overige wanden. Ook het stellen van de sandwichkolommen is dan in volle gang. 

De MVSA toren wordt gekenmerkt door ronde vormen en de afwerking met keramische tegels. Waar we enkele maanden geleden de eerste prefab siergevel elementen bij onze fabrikant Westo in Coevorden al lieten zien, zijn de eerste van deze elementen inmiddels op de bouwplaats gemonteerd. Daarnaast is er gestart met het buigen van het glas voor in de ronde kozijnen.

Boeri

De eerste helft van de tweede verdiepingsvloer van de Boeri toren is reeds gestort. Momenteel wordt er hier gewerkt aan het wapenen en storten van de wanden op de tweede verdiepingsvloer. Het plaatsen van de prefab trappen wordt meegenomen bij het optrekken van de verdiepingen. De grote trap bij de entree van deze toren is dan ook al geplaatst.

De voor de Boeri toren typerende rechthoekige plantenbakken staan klaar in de fabriek. Een gedeelte van deze plantenbakken worden na productie opgehangen aan de geprefabriceerde sandwich gevelelementen. Deze worden straks als geheel in het werk aangebracht.

Blijf op de hoogte!

Ontvang het laatste nieuws over dit project