icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Bouwcombinatie

Nieuws · 01 mei 2018

Bouwupdate Valley - eind april

Valley

_DSC820881.jpg

In deze update leest u welke activiteiten er de afgelopen weken zijn afgerond en welke werkzaamheden er de komende periode plaatsvinden op de bouwplaats van het project Valley Amsterdam. Zo zijn eind maart de laatste palen in de bouwkuip aangebracht en staat de komende periode in het teken van graafwerkzaamheden.

Eind maart zijn de laatste palen vanaf een ponton in de bouwkuip aangebracht. Ook de palen voor de 3 poeren waarop straks de torenkranen worden komen te staan zijn inmiddels gerealiseerd. Aan de noordzijde worden na de zomer nog circa 30 palen worden aangebracht.

Graafwerkzaamheden

Op dit moment zijn we in kuip A met ‘knijpers’ aan het graven. Deze knijpers pakken het zand op zoals een tang, in plaats van dat het zand wordt opgeschept.  Er wordt gebruik gemaakt van deze methode omdat er  tijdens het opscheppen van het zand mogelijk schade aan de palen kan worden aangebracht. Na het ontgraven worden de damkassen schoongemaakt met een lans; bij deze werkzaamheden wordt een soort hoge drukspuit vanaf een kraan bediend.

Na het ontgraven worden de palen onder water schoongemaakt van grout, grond en klei om een goede en waterdichte aanhechting te creëren met het onderwaterbeton. Hierbij wordt gebruikt gemaakt van een zogeheten ‘palenwasser’, die om de palen wordt geplaatst.

Tenslotte hebben duikers onlangs de eerste inspecties onder water uitgevoerd. Ook in de komende periode vindt er veel duikwerk plaats in de bouwkuip.

Blijf op de hoogte!

Ontvang het laatste nieuws over dit project