icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Bouwcombinatie

Nieuws · 22 december 2017

Bouwupdate december

Valley

_DSC04796.jpg

Graag houden wij u op de hoogte van de werkzaamheden op onze bouwplaats van het project Valley Amsterdam.

Zoals u in de vorige update heeft kunnen lezen zijn in de afgelopen periode de Gewi-ankers aangebracht in de bouwkuip. Een Gewi-anker wordt gebruikt voor de verankering van het onderwaterbeton, dat binnenkort gestort wordt. Nu deze verankering is aangebracht is het funderingswerk van de bouwkuip gereed. In week 4 van 2018 worden er palen aangebracht ten behoeve van de torenkraan die straks nodig is voor de bovenbouw.

De noordelijke bouwkuip is inmiddels vol gezet met water. In de eerste week van januari worden de pontons (drijvende vlotten) in de noordelijke bouwkuip geplaatst voor de graafmachines die de bouwkuip ‘nat’ gaan uitgraven tot 13 meter onder NAP. Zodra de bouwkuip is ontgraven gaan de duikers aan het werk om de damwand en de palen onder water schoon te maken van grond.

De zuidelijke bouwkuip wordt momenteel droog ontgraven tot 5 meter onder NAP. Zodra deze werkzaamheden zijn afgerond wordt ook de zuidelijke bouwkuip volgepompt met water om de opwaartse drukkracht op te vangen. Om de bouwkuip stabiel te houden, wordt elke m3 grond die eruit gaat, vervangen door een m3 water. 

Met uitzondering van het plaatsen van de pontons in de eerste week van januari, worden er in de kerstperiode en rondom oud- en nieuw geen werkzaamheden op de bouwplaats uitgevoerd.

Blijf op de hoogte!

Ontvang het laatste nieuws over dit project