icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Schoolcampus + zorg Merem

De Kleine Prins

De Kleine Prins is een grensverleggende, trendsettende en inspirerende kennisorganisatie die haar aanbod flexibel organiseert. De Kleine Prins biedt speciaal onderwijs en dienstverlening aan leerlingen met een beperking of ziekte. De scholen, gevestigd op diverse locaties in Midden Nederland, en het Expertisecentrum stellen zich als doel om belemmeringen, die leerlingen vanwege hun beperking of ziekte ervaren in hun schoolloopbaan, weg te nemen en zich te richten op de toekomst. Het Expertisecentrum heeft een rol in het toerusten van het regulier onderwijs om passend onderwijs aan deze leerlingen te kunnen bieden. De Kleine Prins streeft naar een maximale samenwerking met alle betrokkenen in het onderwijs.

Films De kleine Prins

Door middel van het project ‘Samen bouwen aan onze nieuwe school’ neemt De Kleine Prins de betrokkenen bij de nieuwbouw op de Monnikenberg op een passende, ludieke manier mee in het proces.

Deel 4: VerhalenLab voor de Nieuwbouw

13 juni 2018

De afgelopen maanden hebben we diverse groepen met ons VerhalenLab meegenomen in het proces van de nieuwbouw. Groep Geel 1 & 3 gingen met de figuren Klaris & Kees aan de slag op de bouwplaats van Klaris. Geel 3 maakte onder andere voor Klaris een kartonnen bouwvakker (zie filmpje) en kleedde deze volgens de veiligheidsprotocollen aan. Geel 1 maakte met latten, touw en haken een hijskraan waarmee stenen, zand en hout werden verplaatst. Komende week metselen ze een muur met echte bakstenen en cement van zand en bloem. (zie filmpje)

 

Deel 3: Viering hoogste punt

Op 14 februari werd het bereiken van het hoogste punt in de bouw van de nieuwe school gevierd. Uiteraard konden de tantes Zus & Dee dit speciale moment niet zomaar voorbij laten gaan. In het teken van Valentijnsdag hadden zij een aantal wel hele speciale verrassingen voorbereid.

Deel 2:

Deel 1:

Op 5 december viert De Trappenberg het Sinterklaasfeest, elke afdeling op zijn eigen manier. In de SO-afdeling hoort daar natuurlijk een echte Sinterklaas bij die, begeleid door een accordeonist en twee Pieten, in elke klas een bezoek brengt. De Tantes Zus & Dee hebben van dit gebeuren echter ook lucht gekregen. Na het lezen van een nieuwsbericht in de krant over de aanstaande nieuwbouw besluiten ze daar vast wat versieringen op te gaan hangen zodat de Sint zich daar meer dan welkom zal voelen. Per slot van rekening stond in de krant dat de school in december af zou zijn..  Met de beste intenties en vol enthousiasme begeven zij zich vér buiten hun comfort-zone om hun steentje bij te dragen aan het motto ‘Samen bouwen aan onze nieuwe school’! Als dat maar goed gaat..

Blijf op de hoogte!

Ontvang het laatste nieuws over dit project