icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Bouwcombinatie

Nieuws · 13 juni 2017

Werkzaamheden juni 2017

Nieuw Universiteitsgebouw

1722210.jpg

De metamorfose van het gebouw zal u niet zijn ontgaan. Het Nieuwe Universiteitsgebouw is vanuit verschillende hoeken op de Zuidas goed zichtbaar en in het gebouw hebben de negen collegezalen inmiddels ook hun plek gekregen.

Ruwbouw

De betonnen kernen hebben het hoogste punt bereikt. De overige onderdelen van het skelet, zoals de staalconstructie en de betonnen slim-line vloeren, zijn inmiddels gereed t/m de 7e verdieping.

Gevel

De buitengevel is aangebracht t/m de 6e verdieping en bestaat grotendeels uit hout skeletbouw (HSB) elementen met kozijnen inclusief glas. De gevels die op de begane grond en 1e verdieping nu nog open zijn, worden voorzien van een ‘vliesgevel’. Een ‘vliesgevel’ is een gevel die voornamelijk bestaat uit glas.

Atrium

In het atrium van het gebouw zijn de balustrades gemonteerd en zijn de twee grootste trappen op hun plek gehesen. Een enkele trap weegt ongeveer 20 ton; twee kranen zijn gelijktijdig nodig om één trap te monteren.

Werkzaamheden komende maanden

De komende maanden gaan we verder met het installeren van de installaties, de buitengevel en de atriumgevel. Het huidige geraamte komt er in deze fase echt uit te zien als gebouw, met name vanaf de De Boelelaan. Op het moment dat een verdieping wind- en waterdicht is (binnen- en buitengevel gereed), starten we met het interieur. Er gaan voor ons dan veel activiteiten tegelijk plaatsvinden. Dat betekent ook veel transport naar de bouwplaats.

Duurzaamheid

Bij de bouw van het Nieuwe Universiteitsgebouw zijn we niet alleen bezig met bouwen. Wij hebben ook veel aandacht voor milieu en omgeving. Het Nieuwe Universiteitsgebouw is namelijk ontworpen met een BREEAM**** certificaat (de vier sterren staan voor Excellent). Per maand houden wij precies bij hoeveel afval wij produceren, wat ons stroomverbruik is en bijvoorbeeld ook hoeveel water wij verbruiken. Wij dragen ook een steentje (of houtje) bij aan duurzaam bosbeheer. Zo kopen en gebruiken wij alleen FSC of PEFC gecertificeerde houtproducten. Zowel voor het hout dat we gebruiken op de bouwplaats als het hout dat we verwerken in het gebouw.

Film

Via: www.vimeo.com/boelefilms plaatsen wij regelmatig een time-lapse film van het bouwproces op de VU campus in Amsterdam, deze zal eind juni worden vernieuwd.

Blijf op de hoogte!

Ontvang het laatste nieuws over dit project