icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Bouwcombinatie

Nieuws · 22 januari 2016

Bouwers van de toekomst gaan op leerzame excursie in Amsterdam

Nieuw Universiteitsgebouw

IMG-20160119-WA0001.jpg

Voor studenten die een opleiding in de bouwkunde volgen, is het uitermate belangrijk dat zij niet alleen in de collegebanken zitten, maar ook regelmatig een kijkje in de snel veranderende praktijk kunnen nemen. Bouwend Nederland zet zich in om, samen met opleidingen en bouwbedrijven, excursies te organiseren naar interessante plekken waar jonge bouwkundigen nuttige ervaringen op kunnen steken. Bouwcombinaties Campusplein (Boele & van Eesteren | Visser & Smit Bouw) en CSA (KondorWessels Amsterdam | Boele & van Eesteren) stelden hun Amsterdamse bouwplaatsen open voor eerstejaars studenten Built Environment van de Hogeschool van Amsterdam (HvA).

De studentengingen op 19 januari in hun eigen stad op stap naar verschillende bouwterreinen. Om daar met eigen ogen te zien wat er allemaal gebeurt op de werkplaats en hoeveel soorten werkzaamheden er zijn binnen moderne bouwbedrijven. Zo gingen de studenten kijken bij de afbouw van het station Amsterdam Centraal, het nieuwe wijkwinkelcentrum Mosveld in Amsterdam-Noord en het Nieuwe Universiteitsgebouw van de Vrije Universiteit in het zuiden van de stad. Het multifunctionele Nieuwe Universiteitsgebouw wordt gerealiseerd door Boele & van Eesteren en Visser & Smit Bouw, het zogenoemde Bouwcombinatie Campusplein.

Uitgebreide presentatie

Een groep studenten verzamelde zich in de keet op het Campusplein, waar zij onder leiding van Marcel Poolman, manager marketing en communicatie bij Boele & van Eesteren, en de stagiaires Jasmijn en Stijn, eerst een uitgebreide presentatie kregen over het project. Alles wat er bij de realisatie van dit multifunctionele gebouw komt kijken werd behandeld en gedetailleerd doorgenomen. Tijdens de presentatie werd het duidelijk hoeveel verschillende specialisaties er bestaan binnen een hedendaags bouwbedrijf en hoe het werk en de sector de laatste decennia is veranderd. Vervolgens vertrok de groep studenten richting de bouwplaats.

Veel uitdagingen

Projectmanager Willem Thoen (Visser & Smit Bouw) liep met de studenten een rondje om de ondergrondse garage in aanbouw en vertelde over de werkzaamheden en de vele uitdagingen die bij dit project komen kijken. De studenten van de HvA hebben goed kunnen zien hoeveel verschillende richtingen je in de praktijk op kunt gaan binnen de bouwkunde en welke specialisaties er nodig zijn om hedendaagse projecten te realiseren. De studenten hebben nog een aantal jaar te gaan voordat zij afstuderen, vandaag hebben de bouwers van de toekomst in elk geval genoeg inspiratie op kunnen doen voor het verdere verloop van hun bouwcarrière.

 

Bron: Bouwend Nederland

Blijf op de hoogte!

Ontvang het laatste nieuws over dit project