icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 26 augustus 2021

Eerste twee torenkranen Nieuw Kijkduin opgebouwd

Nieuw Kijkduin

kranen kijkduin 5 (2).jpg

Aan de kust van Kijkduin stonden de werkzaamheden deze week in het teken van de opbouw van de eerste twee torenkranen. Afgelopen maandag arriveerden de eerste elementen op de bouwplaats en vandaag is de opbouw van de torenkranen afgerond. De komende jaren worden de torenkranen ingezet bij de realisatie van gebouwen Tramontana, Levanter en Sirocco, onderdeel van Nieuw Kijkduin – Fase 2.

Eerder deze zomer werd het aanbrengen van de funderingspalen voor Tramontana en Levanter al afgerond. Sinds de start van deze werkzaamheden op 11 juni zijn binnen vier weken 451 funderingspalen in de grond aangebracht. Aansluitend is beton voor de kraanfunderingen en -poeren gestort waarop deze week de eerste torenkranen zijn opgebouwd.

In totaal realiseert Boele & van Eesteren in deze fase 154 koopappartementen, 6.700 m2 commerciële ruimte met retail en horeca en parkeergelegenheid verdeeld over vier gebouwen (Tramontana, Levanter, Lombarde & Sirocco) in opdracht van FRED Developers. Voor de realisatie van gebouw Lombarde zal in de toekomst nog een derde torenkraan worden ingezet.

Blijf op de hoogte!

Ontvang het laatste nieuws over dit project