icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Bouwcombinatie

Nieuws · 03 februari 2015

Werkzaamheden februari, maart en april

FIRST Rotterdam

De afgelopen weken zijn de prefab-elementen (gevel, kernen en vloeren) vlot gestapeld en inmiddels zijn we op de 8e verdieping aangekomen. Het meest indrukwekkende moment van afgelopen periode was het verplaatsen van het kunstwerk “Wall Reliëf No 1” van Henry Moore. Het kunstwerk staat weer op z’n oude plek en wordt momenteel gekoppeld aan de nieuwe constructie, zodat het onderdeel uit gaat maken van het nieuwe gebouw. Graag informeren wij u hierbij over de werkzaamheden van de komende drie maanden op het project FIRST Rotterdam.

Prefab en torenkraan

De komende periode wordt er doorgestapeld met de prefab elementen om zo tegen eind april rond de 20e verdieping aan te komen. Om te kunnen blijven stapelen, zullen de torenkranen opgehoogd moeten worden. Beide torenkranen worden in totaal twee maal opgehoogd. Het eerste moment van ophogen is eind februari. Om deze handeling te kunnen doen, worden de torenkranen eerst aan het gebouw gekoppeld via een staalconstructie. De eerste werkzaamheden hiervoor zijn in volle gang.

Geveldichtingen

De gevelelementen zijn voorzien van puien. Echter was dit bij de oostgevel, zijde Nauta Dutilh, niet mogelijk. Half februari wordt er een start gemaakt met het plaatsen van deze puien. Daarnaast worden de eerste werkzaamheden aan de urban windows begin maart opgestart. De urban windows zijn de uitkragende, drie verdiepingshoge puien op de hoek bij het Weena en Nauta Dutilh.

Installaties en afbouw

Ook de werkzaamheden aan de installaties zijn in volle gang. Naast de hoofdkanalen wordt er op de lager gelegen verdiepingen ook de aftakking van de hoofdinstallatie, aangebracht. Ook is de afbouw in de kelder opgestart. Hier zijn inmiddels de eerste kalkzandsteenwanden geplaatst. Ook worden de voorbereidingen getroffen voor het inhuizen van installaties, zoals de nuts-voorzieningen.

Blijf op de hoogte!

Ontvang het laatste nieuws over dit project