icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Bouwcombinatie

Nieuws · 10 januari 2018

Update werkzaamheden januari

Amare

Kolommen januari

In deze update leest u welke activiteiten tot eind januari plaatsvinden op de bouwplaats van het Onderwijs- en Cultuurcomplex (OCC) aan het Spuiplein. In januari starten de sloopwerkzaamheden van de Turfmarktgarage en worden de vloer en de wanden van de orkestbak van de theaterzaal gestort. Ook is de eerste film van de realisatie gepubliceerd op de projectwebsite.

Funderingswerkzaamheden

Deze maand worden spanwerkzaamheden uitgevoerd in de Turfmarktgarage. Deze werkzaamheden kunnen alleen ’s nachts worden uitgevoerd, omdat er geen trillingen van bouwactiviteiten, trams en ander verkeer in de buurt mogen zijn. Deze werkzaamheden veroorzaken geen geluidshinder. Hooguit zult u opmerken dat er in de kelders oriëntatieverlichting aan staat voor de medewerkers die de werkzaamheden uitvoeren.

Sloopwerkzaamheden

Het grootste deel van de te verwijderen werkvloer en de oude kolommen in de bestaande parkeergarages worden momenteel door een enorme hydraulische sloopmachine in stukjes geknepen. Deze manier van slopen geeft minder overlast. Sommige delen kunnen we helaas niet knijpen en hebben we een andere sloopmethodiek voor nodig. Het hakken van deze delen kan wel enige overlast geven. De sloopwerkzaamheden aan de kant van het NDT zijn inmiddels afgerond. De sloopwerkzaamheden bewegen zich nu richting de Turfmarkt.

Constructie

In de voormalig Spuigarage zijn we inmiddels gestart met het maken van nieuwe kolommen en wanden. Daar worden ook deze maand de vloer en de wanden van de orkestbak van de theaterzaal gestort.

Opbouw derde torenkraan

We bereiken een nieuwe fase in de realisatie, want binnenkort komen we op maaiveldniveau aan en starten we met hijswerkzaamheden voor de constructie. Om te kunnen hijsen, zijn in december 2017 twee torenkranen opgebouwd. De eerste torenkraan wordt in januari in gebruik genomen. Eind januari volgt de opbouw van de derde torenkraan. De opbouw van deze kraan gebeurt volledig binnen het bouwterrein.

Film

Tijdens de bouw van het OCC worden zogeheten timelapse films gemonteerd. Hierin kunt u het verloop van de bouwwerkzaamheden zien. Deze halfjaarlijkse films zijn zichtbaar op www.cadanz.nl. De eerste film kunt u hieronder bekijken.

Werktijden

Bouwcombinatie Cadanz streeft ernaar om alle werkzaamheden van maandag tot en met vrijdag tussen 7.00 en 19.00 uur uit te voeren. Echter komt het voor dat er ook na 19.00 uur of op zaterdag van 7.00 tot 19.00 gewerkt wordt. Diverse werkzaamheden kunnen namelijk om veiligheidsredenen niet onderbroken worden. Sloopwerkzaamheden vinden niet na 19.00 uur plaats. Uiteraard doen wij ons best de mogelijke overlast beperkt te houden.

Vragen of opmerkingen

Dat bouwen overlast met zich meebrengt, kunnen we niet ontkennen of voorkomen. De bouwplaats van het OCC is echter wel aangesloten bij Bewuste Bouwers. Aandacht voor de omgeving, veilig werken, medewerkers en het milieu, dat is waar Bewuste Bouwers voor staat en zo realiseren wij ons project. Voor meer informatie over deze gedragscode kunt u kijken op www.bewustebouwers.nl. Heeft u de komende periode vragen of opmerkingen met betrekking tot de bouw van het OCC? Mail ze dan naar info@cadanz.nl of bel naar 070-414 4200.

Blijf op de hoogte!

Ontvang het laatste nieuws over dit project