icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Bouwcombinatie

Nieuws · 05 februari 2018

Update werkzaamheden februari

Amare

Overzicht bouwplaats.jpg

In deze update leest u welke werkzaamheden in februari plaatsvinden op de bouwplaats van het Onderwijs- en Cultuurcomplex (OCC) in het Spuikwartier. Sloopwerkzaamheden zijn gaande in de voormalig Turfmarktgarage en daar worden ook de eerste nieuwe elementen gestort. De constructie van de orkestbak van de theaterzaal wordt in de komende weken afgerond. Het monteren van de derde torenkraan heeft vanwege aanhoudende wind niet plaatsgevonden en dit staat nu gepland op een later moment deze maand.

Sloopwerkzaamheden

Het merendeel van de te verwijderen werkvloer en de oude kolommen in de bestaande parkeergarages worden door een enorme hydraulische sloopmachine in stukjes geknepen. Deze manier van slopen geeft minder overlast. Sommige delen kunnen we echter niet knijpen, hiervoor is een andere sloopmethodiek (hakken) nodig. Het hakken van deze delen kan wel enige overlast geven. De sloopwerkzaamheden aan de kant van het NDT zijn inmiddels afgerond en bewegen zich nu richting de Turfmarkt.

Constructie

In de voormalig Spuigarage zijn we gestart met de constructie van de orkestbak in de theaterzaal. Eerst worden er nieuwe kolommen en wanden gemaakt. Daarna worden de begane grond vloerplaten gelegd van de theaterzaal. Naar verwachting zijn deze werkzaamheden in februari afgerond. In de Turfmarktgarage starten we met het eerste opgaande constructiewerk, oftewel het maken van de eerste nieuwe betonelementen.  

Opbouw derde torenkraan

Binnenkort wordt er een nieuwe fase in de realisatie bereikt, want we komen op maaiveldniveau aan en starten de hijswerkzaamheden voor de constructie. Om te kunnen hijsen, zijn afgelopen december twee torenkranen opgebouwd. De eerste torenkraan is in januari in gebruik genomen, de tweede torenkraan is in februari klaar voor gebruik. De opbouw van de derde torenkraan was eind januari gepland, maar vanwege de aanhoudende wind kon deze montage niet doorgaan. Wij gaan ervan uit dat het deze maand wel gaat lukken. De opbouw van de kraan gebeurt volledig binnen het bouwterrein.

Fotoverslag werkzaamheden

Om u te informeren over de voortgang op de bouwplaats, hebben we deze maand een korte update met een aantal foto’s van de uitgevoerde werkzaamheden.

  1. Sloopwerk van de Turfmarktgarage. De speciale knijpmond van de sloopmachine zorgt ervoor dat overlast beperkt blijft.
  2. De nieuwe wanden van de orkestbak in de theaterzaal.
  3. Onze Belgische staalleverancier is achter de schermen bezig met de productie van de stalen spanten voor de theaterzaal.
  4. Dit is een zogeheten kraanpoer. Hier wordt straks de vierde en laatste torenkraan op gemonteerd, die hijswerkzaamheden gaat verrichten.
  5. Ons ontwerpteam ging op bezoek bij de fabriek waar de repeterende takkengevel geproduceerd wordt. Ze namen onder andere een kijkje bij één van de stalen mallen die gebruikt wordt bij de productie.

 

Werktijden

Bouwcombinatie Cadanz streeft ernaar om alle werkzaamheden van maandag tot en met vrijdag tussen 7.00 en 19.00 uur uit te voeren. Soms komt het voor dat er ook na 19.00 uur of op zaterdag van 7.00 tot 19.00 gewerkt wordt, omdat sommige werkzaamheden om veiligheidsredenen niet onderbroken kunnen worden. Sloopwerkzaamheden vinden niet na 19.00 uur plaats. Uiteraard doen wij ons best de mogelijke overlast beperkt te houden.

Vragen of opmerkingen

Dat bouwen overlast met zich meebrengt, kunnen we niet ontkennen of voorkomen. De bouwplaats van het OCC is echter wel aangesloten bij Bewuste Bouwers. Aandacht voor de omgeving, veilig werken, medewerkers en het milieu, dat is waar Bewuste Bouwers voor staat en zo realiseren wij ons project. Voor meer informatie over deze gedragscode kunt u kijken op www.bewustebouwers.nl. Heeft u de komende periode vragen of opmerkingen met betrekking tot de bouw van het OCC? Mail ze dan naar info@cadanz.nl of bel naar 070-414 4200.

Blijf op de hoogte!

Ontvang het laatste nieuws over dit project