Zoeken
32102 - Ext 03.jpg

Westerhof

30 eengezinswoningen

In opdracht van VOF Westergouwe bouwt Boele & van Eesteren Westerhof. Hier worden 30 eengezinswoningen gerealiseerd.

32102 - Ext 03.jpg

Hofwoningen en Stadswoningen

Voor de eengezinswoningen is er een onderscheid tussen Hofwoningen (2-laags en schuindak) en Stadswoningen (3-laags en plat dak). Het woningaanbod is gevarieerd en zal thuis bieden aan stellen, singles en gezinnen. Het stadse karakter en de architectuur van hartje Gouda zie je terug in het ontwerp. De buurt wordt omgeven door groen en water. Ook is in Westerhof de auto te gast. In de woonwijk zijn ca. 100 parkeerplaatsen voor de bewoners. 

Westergouwe

Westergouwe is een nieuwe woonwijk aan de westkant van Gouda. Het stedenbouwkundig ontwerp van Westergouwe is gebaseerd op circa 4.400 woningen in buurten met verschillende leefomstandigheden. De wijk krijgt een grote waterpartij en een eigen natuur- en recreatiegebied. Westergouwe wordt gefaseerd ontwikkeld in een wijk van 50 tot 100 appartementen, zodat plannen kunnen worden aangepast aan verschillende marktomstandigheden. Op een grote vijver in Westergouwe zijn drie wooneilanden gebouwd met elk een parkje. Daarnaast loopt een groenstrook door Westergouwe en sluit aan op uitgestrekte natuur- en recreatiegebieden in het zuidwestelijke deel van de wijk.

Aan de stabiele buitenrand van het plan heeft het stadsdeel Stadswonen II gelijkvloerse woningen ontworpen voor starters, gezinnen en senioren. De wijk heeft een solide omtrek van woningen met drie verdiepingen en een verzorgd interieur van overdekte woningen. In het middengebied is veel ruimte voor groen en spel, en veel woningen zijn hierop aangesloten door middel van pergola's. Deze creëren intimiteit aan de voorzijde van de woning en zorgen voor een verbinding met het openbaar groen. Bij de planning is veel aandacht besteed aan biodiversiteit en klimaatvriendelijke architectuur, wat onder meer tot uiting komt in de klimvoorzieningen in de gevel, de waterdoorlatende bestrating in het binnenhof en de nestgelegenheid voor mussen en vleermuizen. 

Westergouwe 3 is het derde deelgebied van deze omvangrijke ontwikkeling. De gemeente Gouda en VOF Westergouwe (een samenwerking tussen Heijmans Vastgoed en VolkerWessels Vastgoed) zijn verantwoordelijk voor de ontwikkeling.

Lees meer over Westergouwe in ons visieboek