Zoeken
1379882.jpg

Sterrenberg Woningbouw

400 (koop- en huur)woningen

Op Sterrenberg bouwen we 400 (koop- en huur)woningen op het terrein van zorginstelling Stichting Abrona vanuit de ‘omgekeerde integratie’ gedachte. De maatschappij wordt hier uitgenodigd om te komen wonen en leven in een prachtig bosrijk gebied waar de cliënten van de zorginstelling vroeger uit de maatschappij gehouden werden. Abrona krijgt met dit plan een nieuw onderkomen in zeven zorggebouwen. Het consortium werkt nauw met de zorgpartij samen. Het aanbod marktwoningen is divers: van eengezinswoning tot vrije kavel en appartementen in diverse afmetingen en prijsklassen.

Omgekeerde integratie

Sterrenberg nabij Zeist wordt een groene woonwijk voor iedereen. Want op de locatie van Abrona komen prachtige nieuwe woningen middenin het bos. Sterrenberg wordt een wijk waar u kunt kiezen tussen verschillende woonsferen. Van romantisch tot modern. Van villa tot rijwoning. Kortom, Sterrenberg wordt een woonwijk waar verschillende werelden samensmelten tot één unieke plek. Een wijk waar mensen met en zonder beperking samen leven en iets voor elkaar kunnen betekenen, in één van de mooiste natuurgebieden van ons land.

Abrona

Abrona is een christelijk georiënteerde organisatie in de provincie Utrecht gericht op mensen met een verstandelijke beperking. Abrona ondersteunt 2.000 cliënten bij wonen, werken, leren, logeren en dagopvang. Ook biedt Abrona diagnostiek en behandeling.

Wonen in Sterrenberg

De woningen op Sterrenberg kennen een grote variëteit in maat en vorm, waardoor ook de bewoners heel divers zijn. Mensen die gesteld zijn op rust, privacy en architectuur vinden hier hun plek op één van de riante kavels. En ook gezinnen met kinderen zullen zich prima thuisvoelen, want voor kinderen wordt Sterrenberg een waar paradijs. De straten zijn veilig en ze kunnen lekker ravotten in het groen, boomhutten bouwen, zwemmen of geiten voeren op Boerderij Abrona. 

Meer zien?

Bekijk bijgaande video voor een impressie van de werkzaamheden.