Zoeken
sijtwende (02).jpg

Sijtwende deelgebied 5 - vlietappartementen

20 vlietappartementen

Sijtwende is onderdeel van de aanleg van de NORAH (Noordelijke Randweg Haaglanden), ligt in de voormalige gemeente Voorburg en verbindt de A4, de A44, Leidschenveen en regionaal voorzieningencentrum Leidschenhage.

sijtwende (01).jpg

Het project

Dit project is mogelijk gemaakt door een innovatief plan waarbij de door ons ontwikkelde en gebouwde woningen de aanleg van de weg mogelijk maakte. In totaal zijn 700 woningen gerealiseerd verdeeld over 5 deelgebieden. Zowel appartementen als grondgebonden woningen. Het project wordt gezien als een geslaagd voorbeeld van intensief ruimtegebruik en een goed werkende publiek private samenwerking. 

Vlietappartementen

De 20 Vlietappartementen kenmerken zich door de weloverwogen materiaalkeuze, verzorgde afwerking en ruime opzet met op elk verdiepingsvleugel één appartement. De appartementen op de verdieping variëren van 185 m2 tot 201 m2. De top van elk vleugel wordt gevormd door een penthouse van 115 m2 tot 138 m2 en een fraai dakterras van gemiddeld 55 m2.

Dubbel grondgebruik Sijtwende

De grond voor het plan Sijtwende is gelegen tussen Voorburg en Leidschendam. Op een oorspronkelijk beschikbare oppervlakte van circa 22 hectare wordt door dubbel grondgebruik en uitgekiende toepassing van infrastructuur circa 27 hectare aan woon-, werk- en verkeersvoorzieningen ontwikkeld. Het plan Sijtwende is tot stand gekomen door een unieke samenwerking tussen Rijkswaterstaat, VROM, de gemeente Leidschendam/Voorburg, de regio Haaglanden en VolkerWessels.

Ondergrondse en bovengrondse tunnel

Het hoogteverschil dat ontstaat door het inpassen van een bovengrondse tunnel overdekt met grond, de wijkinfrastructuur en speel- en recreatieruimte bieden vele stedebouwkundige uitdagingen. Er is een 'holle' dijk in het landschap gelegd, die vele onverwachte mogelijkheden biedt in een daardoor verrassende woonwijk.