Zoeken
1854094.jpg

Rabobank

Kantoorgebouw met parkeergarage

Tegenover het station in Eindhoven realiseerde Boele & van Eesteren met Stam + De Koning Eindhoven het nieuwe kantoor voor Rabobank Eindhoven. Het gebouw beslaat 28.000m2 BVO een parkeergarage van 8.000m2. Het kantoor werd in mei 2017 opgeleverd aan opdrachtgever OVG Real Estate en werd in oktober van datzelfde jaar in gebruik genomen door de Rabobank.

1721222.jpg

Bijzondere gevel

Het nieuwe gebouw kenmerkt zich door een gevel met sprongen; zowel vooruitstekend als terugliggend. De gevel is verder opgebouwd uit aluminium puien met een verschillend ritme en uit aluminium beplating in combinatie met keramische tegels. De gevelbanden geven een extra accent aan de gevel. Aan de voorzijde bevindt zich een plaza als overkapping van de parkeergarage. Aan de binnenzijde bevindt zich een royaal atrium.

1858243.jpg

Het nieuwe werken

De werkomgeving in het nieuwe kantoor van de Rabobank speelt goed in op samenwerking en bevordert het nieuwe werken, doordat er naast werk- en vergaderruimtes ook is gedacht aan ontmoetingsplekken en ruimtes voor presentaties en workshops. Het kantoor geeft ruimte aan 1575 werkplekken voor 2000 medewerkers van de bank.

Duurzaamheidsambities

In de nieuwe huisvesting van Rabobank Eindhoven is gebruik gemaakt van verschillende duurzame technologiën. Zo is bijvoorbeeld het prototype van PowerWindows toegepast. Dit zijn transparante, energie opwekkende ramen. Contractueel is het gebouw uitgewerkt tot Breeam ‘Very Good’. Uiteindelijk heeft Rabobank Eindhovern een BREEAM-NL Excellent Oplevercertificaat gekregen. 

Benieuwd naar het eindresultaat?

Bekijk bijgaande video voor een impressie van de werkzaamheden van start bouw tot oplevering.