Zoeken
Gebouw C zuid- en oostgevel 1.jpg

Park Rosenburg

145 appartementen

Aan de Rozenbottelstraat in Den Haag realiseert Boele & van Eesteren Park Rosenburg. Dit project is de start van de herontwikkeling van het monumentale landgoed van GGZ-instelling Parnassia. De in totaal 145 woningen zijn bestemd voor mensen met psychische problemen die extra zorgbegeleiding nodig hebben en worden verdeeld over twee gebouwen met een eigen identiteit.

Gebouw B - zuid en westgevels.jpg

Omgekeerde integratie

Op het terrein is sprake van een omgekeerde integratie. Bewoners wonen in reguliere woningen op een instellingsterrein. Arcade verhuurt de woningen direct aan bewoners en Parnassia biedt gezondheidszorg waar nodig. De gebouwen liggen als paviljoens in het groen en hebben een sterke relatie met de publieke parkachtige omgeving.

Bouwmethodiek

Het project bestaat uit twee bouwblokken. Blok B, bestaande uit 6 bouwlagen met 79 woningen en blok C van 3- en 4 bouwlagen met 66 woningen. Voor de funderingen gebruiken we grondverdringende boorpalen met een in het werk gestorte fundering.

Voor beiden gebouwen wordt dezelfde bouwmethodiek gehanteerd. De begane grond vloer bestaat uit een geïsoleerde kanaalplaat. Vervolgens worden de wanden en vloeren opgetrokken uit prefab kalkzandsteen wanden en breedplaatvloeren. Aan de vloeren worden prefab balkons gemonteerd middels het Isokorf systeem. De gevel bestaat uit traditioneel metselwerk en prefab betonnen gevelbanden met aluminium kozijnen.

Planning

De bouw van Park Rosenburg start in december 2022. Naar verwachting worden de werkzaamheden rond de bouwvak van 2024 afgerond.