Zoeken
2952j-REDDSTONE-morningsun0005-bewerkt2.jpg

Park Meadows

213 huur- en koopwoningen

In opdracht van Breevast (Park North Development B.V.) realiseert Boele & van Eesteren het project Park Meadows. Gelegen aan de rand van het Beatrixpark en in het deelgebied van de Zuidas. Park Meadows zal plaats bieden aan 213 woningen huur- en koopwoningen.

Het project bestaat uit twee woontorens: de Oost- en Westtoren. De Oosttoren telt 19 verdiepingen en bevat uitsluitend huurwoningen. De Westtoren telt twee verdiepingen minder en komt dus op een hoogte van 17 verdiepingen met uitsluitend koopappartementen. De appartementen verschillen in prijsklasse en afmetingen voor een divers aanbod. De entrees van de torens zijn gescheiden, wel worden de torens verbonden door een gezamenlijke lounge ruimte. In totaal zullen er 213 woningen beschikbaar komen na realisatie. Onder de torens is voldoende parkeergelegenheid voor zowel fietsers als automobilisten. De bouw van Park Meadows is in 2023 gestart. 

 

Verbinding met het park

Park Meadows ligt aan de rand van het Beatrixpark. Om de verbinding tussen het stedelijke karakter van de Zuidas en het groen van het park te krijgen is een landschapsarchitect ingeschakeld. Hieruit vloeide de keuze van materialen en elementen om te zorgen dat Park Meadows zich verbindt met de omgeving. Er wordt gewerk met hoogwaardige, duurzame en esthetische materialen om CO2-gebruik te minimaliseren en potentieel toekomstig hergebruik te faciliteren.