Zoeken
molen nolet (10).jpg

Molen De Nolet

Bestaande distilleerderij en nieuwbouw bottelhal

Boele & van Eesteren startte in 2002 met de renovatie en de verbouwing van de bestaande distilleerderij en met de nieuwbouw van onder andere een bottelhal voor Nolet.

molen nolet (13).jpg

De spiksplinternieuwe molen

De grootse eyecatcher is de spiksplinternieuwe molen die in alles aan de stellingmolens van weleer doet denken. Van de 25 originele Schiedamse exemplaren zijn er nog maar vijf over. De nieuwe molen torent daar met ruim 42 meter en tien verdiepingen ver bovenuit en mag zich zelfs 's werelds hoogste stellingmolen noemen.

Nieuwe technieken in een oud jasje

De klassieke uitstraling is enigszins misleidend. De molen is weliswaar gecompleteerd door een originele kap, maar beschikt over ultramoderne wieken met kunststof rekken. De wieken reiken tot een hoogte van ruim 54 meter. Nieuwe technieken in een oud jasje. Het casco bestaat uit twee conische kegels die in elkaar staan. Tussen deze kegels zijn de trappen geplaatst. Zowel de kegelelementen als de trappen zijn uitgevoerd in prefab-beton. Er zijn in totaal 243 prefab betonelementen geplaatst en geen onderdeel is hetzelfde.

Gedetailleerd afgewerkt

Alles is tot in het kleinste detail afgewerkt. Nolet wil ondanks de enorme omvang van het complex de gastvrije uitstraling van een huiskamer hebben. De lift in de molen staat ook scheef. Molen de Nolet zal niet gebruikt worden voor het malen van graan voor de jeneverproductie, maar dient als PR-centrum. Er is daarom een grote ontvangstruimte, een expositieruimte en zelfs een complete filmzaal ingericht. Naast het PR-centrum gebruikt Nolet de molen voor opwekking van eigen elektriciteit.