Zoeken
TCBN.jpg

Lloyd Yard

139 appartementen

In opdracht van Kondor Wessels Vastgoed realiseert Bouwcombinatie Kroon & de Koning | Boele & van Eesteren VOF het project Lloyd Yard op de Rotterdamse Lloydpier.

keyvisual-lloydyardbabel.jpg

Het plan

Lloyd Yard omvat een verdiepte parkeergarage met daarboven 136 appartementen verdeeld over 5 blokken: Kratonblok, Loods Bali woningen, Maasblok, Maasvensterblok en Lloydblok. De werkzaamheden zijn eind 2021 gestart.

2291721.jpg

Een divers kadebeeld

Het ontwerp van Lloyd Yard is geïnspireerd op het kadebeeld van vroeger: grote panden met een uitstraling, wisselend in omvang en hoogte. De bouwdelen scheiden zich van elkaar door middel van verschillende stijlen en identiteiten.

Het Kratonblok bevat 53 huurwoningen. De overige blokken bevatten 83 koopwoningen. De woonoppervlaktes variëren tussen de ca. 48 m2 en 171 m2. Aan de binnenzijde van de blokken komt een grote semipublieke binnentuin die via het Maasvenster uitzicht heeft op de Nieuwe Maas. 

2291828.jpg

Lloyd Pier

Lloyd Yard  is gelegen op de Rotterdamse Lloydpier. Een gebied volop ontwikkeling; gelijktijdig wordt het naastgelegen project Babel gebouwd. Babel omvat een verdiepte parkeergarage met daarboven 24 appartementen naar ontwikkeling van AM. De bouw van Babel is eveneens in handen van Bouwcombinatie Kroon & de Koning | Boele & van Eesteren VOF.

Lees meer over Lloyd Yard & Babel in on visieboek