Zoeken
1382758.jpg

LEVEL

Hotel, restaurant, revalidatiehotel, fitness, city spa, offices, shops, parking en het ROC Leiden

Als onderdeel van Bouwcombinatie ROC Leiden Zeezijde heeft Boele & van Eesteren het multifunctionele gebouw LEVEL gerealiseerd; een bijzondere combinatie van een bijzondere combinatie van hotel, restaurant, revalidatiehotel, fitness, city spa, offices, shops, parking en het ROC Leiden.

1383111.jpg

Programma

Het rechthoekige gebouw van ongeveer 51.000 m²  heeft één schuine kopgevel en beslaat 13 bouwlagen. In het gebouw zijn diverse grote atria en vides opgenomen. Ook zijn beide kopgevels voorzien van uitkragingen en setbacks voorzien. Onder het gebouw bevindt zich een tweelaagse kelder die aan één zijde onder het maaiveld buiten de bovenbouw doorloopt. Het ROC Leiden omslaat circa 19.000 m². Daarnaast omvat LEVEL circa 14.000 m² kantoorruimte, 800 m² commerciële ruimte, een hotel van circa 5.000 m² en een restaurant met congresfaciliteiten van circa 2.000 m². Ook beschikt LEVEL over een ondergrondse parkeergarage en fietsenstalling (circa 12.000 m²). 

Ligging

LEVEL grenst aan de oude binnenstad en ligt direct aan de achterzijde van NS Station Leiden Centraal, naast het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC). Daarnaast bevindt zich op korte afstand het Poortgebouw, een monumentaal pand. Het gebouw is omgeven door sporen (waaronder een spoorlichaam met een tunnel), het stationsgebouw en een busbaan. Gedurende de realisatie van LEVEL vormde zowel de aan- en afvoer van materialen naar het project als een goede afhandeling van het voet-, fiets- en busverkeer in het stationsgebied een logistieke uitdaging.