Zoeken
IMG0001.jpg

De Witte Brug

53 appartementen

In Den Haag heeft Boele & van Eesteren een appartementencomplex ontwikkeld op een unieke plek die synoniem is voor het fenomeen dat er tientallen jaren het beeld bepaalde: voormalig Hotel de Wittebrug. Architect Hans Kuiper van het Haagse bureau Kuiper, Oosterheert en Wubben heeft er voor gezorgd dat de sfeer van deze roemruchte plek niet verloren is gegaan.

De stijl van de Haagse school

Het complex bestaat uit drie bouwdelen, geschakeld door middel van trappenhuizen en kent een U-vormige plattegrond. Het complex is in de stijl van de Haagse school ontworpen en uitgevoerd met een binnenhuis. Onder het complex bevind zich een parkeer souterrain zoddat auto's aan het straatbeeld worden onttrokken. 

IMG0032.jpg
IMG0001.jpg

De appartementen

De gevels zijn traditioneel gemetseld in diverse kleuren baksteen en zijn voorzien van de noodzakelijke en sterk accentuerende betonlateien en dorpels. De bouwdelen hebben een sterk overstekend pannendak van betonpannen. De appartementen zijn verdeeld per trappenhuis, welke ruim zijn opgezet. De gemiddelde oppervlakte van de appartementen is ca. 130 m2. Alle appartementen zijn voorzien van balkons. 

De inrichtingen van de appartementen zijn bepaald door de kopers die de vrijheid en keuzemogelijkheid hadden naar eigen inzicht hun plattegrond samen te stellen en het appartement verder af te werken met tegelwerk, keuken en sanitair.