Zoeken
1743024.jpg

De Eilanden van Sion: Zwaneneiland

27 woningen

In het polderlandschap tussen Delft en Rijswijk worden drie unieke wooneilanden gerealiseerd: De Eilanden van Sion. Boele & van Eesteren is verantwoordelijk voor de realisatie van twee van hen; Zwaneneiland en de Waterlelie.

1730852.jpg

Eilanden van Sion

Ieder eiland heeft zijn eigen sfeer en verschilt in grootte, ligging en bebouwing. De twee-onder-een-kapwoningen, blokjes van maximaal vijf rijwoningen en de geschakelde herenhuizen hebben één ding gemeen: hun ligging aan het (open) water. Zo kunnen de bewoners straks vanuit hun achtertuin naar het Westland en Delft. Het project wordt  gefaseerd gebouwd en het eerste eiland -Zwaneneiland- is inmiddels opgeleverd. De woningen op het tweede eiland - Waterlelie- zijn eind 2017 opgeleverd. 

Eiland 1: Zwaneneiland (fase 20)

Op dit meest oostelijke eiland zijn 27 rij-, hoek- en twee-onder-een-kapwoningen gerealiseerd. Alle woningen zijn voorzien van een aan het water gelegen tuin inclusief aanlegplaats voor een boot. Daarnaast zijn de woningen zeer energiezuinig en standaard uitgerust met PV-panelen, een warmtepomp met boilervat en vloerverwarming, wat resulteert in een EPC van 0,0.

1730868.jpg
1743015.jpg

Benieuwd naar het eindresultaat?

Bekijk bijgaande video voor een impressie van de werkzaamheden van start bouw tot oplevering.